Aptarimas:Rokas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Terminų kalba[redaguoti vikitekstą]

Skyriuje "Skirstymas" vartojami lietuviški terminai, o "Roko kryptys" - angliški. Ar nereikėtų suvienodinti? Iš kitos pusės, šitie du skyriai vienas kitą dubliuoja, manau, "Skirstymas" galima būtų ir ištrinti. --phx

Ar tikrai reikia lietuvinti sceninius atlikėjų vardus? Tai juk tam tikra prasme "prekiniai ženklai" kaip Coca Cola ar Ford.Dirgela 10:51, 27 Lapkričio 2005 (EET)

Manau, kad tikrai reikia lietuvinti atlikėjų vardus ir pavardes (pvz. Bobas Dylanas netgi įprasčiau nei Bob Dylan). Grupių pavadinimų lietuvinti nereikia.--Hornblower 13:29, 27 Lapkričio 2005 (EET)

Tai, kad dažniausiai tai ne tikri vardai ir pavardės, o pseudonimai - kaip reikėtų rašyti tada Madonna ar Madona, Prince ar Prinsas?Dirgela 17:43, 27 Lapkričio 2005 (EET)
Ko gero reikia rašyti originalų pseudonimą, o į jį redirectinti lietuvišką vertalą.--Hornblower 19:16, 27 Lapkričio 2005 (EET)
TAi kaip tada darysim su Igiu Popu:) Nes jo nei vardas Igis, nei pavardė Popas :))) Dirgela 21:14, 27 Lapkričio 2005 (EET)
Na, šiaip Iggy Pop panašiau į vardą ir pavardę, nei Madonna ar Prince. Bet ko gero iš tikrųjų geriau rašyt daininkus (jų pseudonimus, bet ne tikrąsias pavardes) originalo kalba. OK? Einu pervadint į "Iggy Pop" :) --Hornblower 00:03, 28 Lapkričio 2005 (EET)
Aš tai siūlyčiau pagrindinį straipsnį visgi daryti sulietuvintą variantą; nežinau, ar jų pseudonimai yra kokie nors prekių ženklai; pseudonimus turi ne tik muzikantai, bet ir rašytojai, poetai, o taip pat politikai - negi paliksim Valdimiras Lenin? Aišku, galima taikyti skirtingus standartus skirtingų profesijų atstovams, bet kažin ar verta... DeirYassin 02:34, 28 Lapkričio 2005 (EET)

Siūlau pašalinti Burzum. Nors kai kurie šaltiniai ją priskiria Black Metalui, pats Varg Vikernes kategoriškai atsiriboja nuo šios krypties, o jo muzika taip pat sunkiai bepavadinsi metalu, nekalbant apie black. Burzum yra viena iš grupių, kurios muzikai sunkiai rasi kategoriją. --Nomad 12:30, 18 Rugpjūčio 2006 (EEST)

Roko kryptys ir žymesnės grupės[redaguoti vikitekstą]

Siūlau išmesti žymesnes grupes - subjektyvus dalykas, vietoje jų parašyti trumpus kiekvienos krypties aprašymus, vienu sakiniu. --Atlantas 17:54, 25 Rugpjūčio 2006 (EEST)