Aptarimas:Punsko valsčius

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Aptarimas:Punsko valsčius (Lenkija))

Kodėl Punsko valsčius (Lenkija)? Juk ar iki 1597 m. Prūsijai, ar iki 1795 m. ir 1917-1920 m. Lietuvai, ar Lenkijai priklausė, vis tiek tai buvo savivaldus Punsko valsčius. Todėl skaidyti atskirais straipsniais nereikėtų.--lazdynas 12:53, 2008 lapkričio 5 (EET)


>Cituoju iš straipsnio Sangrūda: Parapija Sangrūdoje atsirado dėl Lietuvos-Lenkijos demarkacijos linijos išvedimo. Po šių dviejų valstybių karo Punsko valsčius buvo padalintas į dvi dalis: pietinė su pačiu Punsku atiteko Lenkijai, šiaurinė – Lietuvai. Iš kaimų Lietuvos pusėje sudarytas Punsko valsčius su centru Sangrūdoje.

Taigi, Punsko valsčius Lietuvoje su savo žmonėmis, atskira istorija ir teritorija egzistavo 1920-1940 m. Kito Punsko valsčiaus (Lenkijos pusėje) tada nebuvo. Punsko valsčius (Lenkija) atsirado 1952 m., taip pat su savo žmonėmis, atskira istorija ir teritorija. Kito Punsko valsčiaus (Lietuvos pusėje) tada nebuvo.

Todėl ir atsirado straipsnis Punsko valsčius (Lenkija) (category:Lenkijos teritoriniai vienetai); su laiku turėtų gimti ir straipsnis Punsko valsčius (Lietuva) (category:Lietuvos istorinė geografija).

LietWiki yra analogas: straipsnis apie istorinį administracinį vienetą - Suvalkų apskritis (Lietuva) (category:Lietuvos buvusios apskritys), kuris nieko nepasakoja apie dabartinę Suvalkų pavietą (apskritį) Lenkijoje (1999-2008 m.), matyt toks straipsnis dar bus.

Jeigu yra kitokie pasiūlymai kaip reiktų pasielgti šiuo atveju - mielai atsižvelgsiu.--Pakajus