Aptarimas:Protestantizmas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Is esmės skirtumas nėra liturginis kaip čia rašoma. Yra tikėjimo išpažinimo - doktrininiai - dalykai, kurie labiau skiriasi nuo Rymo katalikų.

Vilniaus evangelikų reformatų bažnyčioje yra ir altorius, ir vargonai. Altoriaus funkcijos ir jo sakralumo suvokimas skirtingas nei R.katalikų ar liuteronų. Lietuvos evangelikai reformatai laiko save prancūzo Žano Kalvino bei šveicaro Ulricho Zviglio tradicijos tęsėjais ir dažnai save įvardina būtent kalvinistais (pvz., A. Kvedaravičius), tačiau jie nėra visiškai tapatintini su kalvinistais, nes yra ir kitokių kalvinistinių bažnyčių (Reformuoti baptistai ir baptistai kalvinistai (partikuliariniai baptistai) Amerikoje ir Anglijoje, Nyderlandų valstybinė Reformatų bažnyčia, Bažnyčia Škotijoje (Church in Scotland), Presbyterionų bažnyčios ir Laisvųjų presbyterionų bažnyčiosir pan.Jų doktrina ir liturgija kiek skirtinga. Tiek trumpai.

A.Matijošius.
VŠį, Naujųjų religinių judėjimų tyrimo ir inforamcijos centro (NRTIC) valdybos narys

Kas blogai su iliustracijomis? Ar laikotės principo, kad iliustruoti nuotraukomis reikėtų tik straipsnius apie vietoves ir pan. ? Šiaip jau, kadangi čia interentinė, o ne popierinė enciklopedija, galima būtų iliustruoti daug ką. Augustinas Žemaitis 11:28, 30 Spalio 2005 (EET)
Bendrame straipsnyje apie protestantizmą ir jo šakas kažkokios specifinės bažnyčios ar kito pastato iliustracija netinka. E rulez 11:41, 30 Spalio 2005 (EET)