Aptarimas:Postmodernizmas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

dėl Sidnėjaus Operos Paveikslėlio[redaguoti vikitekstą]

Sidnėjaus Opera (baigta statyti 1962 m.) yra chrestomatinis M O D E R N I Z M O architektūros pavyzdys ir turbūt negalėtų būti priskirtas postmodernizmo architektūrai. Architektūros kritikai, postmodernizmo pradžią architektūroje, įžvelgia daug vėliau: pvz. praeitais metais mirusio JAV architekto Phillip Johnson, AT&T headquarters, 1984 metais baigtas statyti dangoraižis (dabar SONY), eklektišku "antikiniu" frontonu. Postmodernistinės architektūros tėvais vadovėliai laiko amerikiečius - Robert Venturi, Charles Moore, Frank Gehry etc. Vilniuje šiuolaikinės "neo-eklektikos" taip pat apstu: pvz. architekto Songailos, Vaikų Pasaulio rekonstrukcija arba Bučiūtės centrinis KAM pastatas. Figuura 11:51 2007 vasario 13 (GMT)

kur diskusija/reakcija/ginčas? Figuura 11:41 2007 vasario 19 (GMT)

dėl Postmodernizmo apibrėžimo[redaguoti vikitekstą]

"Postmodernizmas - po modernizmo einantis istorijos periodas" - ko gero per drąsus pareiškimas. Pirmine versija, norėta pabrėžti, kultūrologų ir filosofų išreikštą A B E J O N Ę, dėl P O S T M O D E R N I Z M O, kaip atskiro periodo, egzistavimo apskritai. t.y. šiuolaikinis gyvenimas vis dar M O D E R N I S T I N I S su P O S T prieskoniu Figuura 12:06 2007 vasario 13 (GMT)

Apibrėžimas turi būti. Kitaip straipsnis prasideda tuo, kad "postmodernizmas tai toks dalykas, kuriuo kultūrologai abejoja", o tai tikrai nėra apibrėžimas. Abejones ir rezervacijas galiima išdėstyti atskirame skirsnyje.--Dirgela 05:56, 2007 Vasario 14 (EET)
nesutariama dėl to - ar POSTMODERNIZMAS yra viso labo pipirai MODERNIZMO sriuboje, ar po sriubos ant stalo pateiktas karbonadas su šparaginėmis pupelėmis. ....Postmodernizmas YRA užfiksuotas - tas tiesa, bet ar jis eina po modernizmo (kaip jūs teigiate), ar yra viso labo vienas modernizmo aspektų (t.y. sinchroniškas reiškinys) - NESUTARIAMA. Apibrėžimas turėtų visapusiškai nušviesti reiškinio esmę; jeigu neįmanoma išspausti prasmės iš vieno sakinio, kodėlgi apibrėžimo neišplėsti. Pabandykite pavyzdžiui duoti žodžio KULTŪRA apibūdinimą - jeigu vienodai gerbtumėte Anglosaksų, Prancūzų ir Vokiečių mokyklas - vienareikšmio apibrėžimo suformuluoti nepavyktų. Figuura
Neginu mirtinai savo įrašyto apibrėžimo, bet jis turi būti, kitaip straipsnis tampa esė, o ne enciklopediniu straipsniu. Tuo pačiu siūlau diskusiją perkelti į straipsnio aptarimą.--Dirgela 23:01, 2007 Vasario 14 (EET)