Aptarimas:Palestinos himnas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Mano nuomone, labai gerai būtų, jei visus straipsnius apie himnus vadintume valstybės pavadinimu ir žodžiu himnas ("Lietuvos himnas", "Ispanijos himnas", "Rusijos himnas" ir panašiai), panašiai kaip yra su vėliavom ir herbais (juk nerašom "Union Jack" ar "Trispalvė" ar "Vytis", gal ne visai tesinga analogija bet vistiek). Taip būtų lengviau rasti norimą himną per kategorijas (nes jei ten jų bus daug, pavadinimai nieko nebesakys kokios tai šalies himnai) ar tiesiog įrašant į paiešką nežinant pavadinimo. Be to, nelotyniški pavadinimai gali būti įvairiai transkribuojami, o jei versim į lietuvių kalbą, tai gali atsirasti vienodai pavadintų himnų ar himnų pavadintų kitų dalykų pavadinimais (pvz., Izraelio "Viltis" ar Somalilando "Somalilando vėliava"), ten disambiguacija būtų nepatogu ir panašiai. Tuo tarpu iš pavadinimų orginalo kalba, ar žinomesnių pavadinimų lietuvių kalba (pvz., "Marselietė") visada galima daryti redirektą į straipsnį (pvz., "Prancūzijos himnas"). Taip pat taip pavadintuose himnų straipsniuose būtų galima apžvelgti ir istoriją, praeitus šalies himnus ir panašiai. Be to būtų tvarka, nes pvz., angliškoje wikipedijoje anthems kategorijoje jos nėra, ten kaip kas nori, taip tas vadina straipsnius, todėl yra ir tiesioginių vertinių į anglų kalbą, ir pavadinimų originalo kalba, ir tiesiog "anthem of (pavadinimas)". DeirYassin 00:27, 3 Sau 2005 (UTC)

Teoriškai žiūrint "Lietuvos himnas" yra platesnis straipsnis už "Tautiška giesmė", todėl pervadinant reiktų atsižvelgti į straipsnio turinį. Dirgela 06:48, 3 Sau 2005 (UTC)
Sutinku su pasiūlymu vadinti nuosekliai "Valstybės himnas", o žinomesnius pavadinimus (anglijos, prancūzijos, jav ir panašiai) redirectinti. Lietuviško himno atveju reikėtų atskirų straipsnių - vieno su visa himnų istorija, kito tik dabartiniam himnui, kadangi Lietuvai visgi skiriame kiek daugiau dėmesio. Prireikus galima ir kitoms šalims aprašyti konkretų kurio nors laikotarpio himną išskiriant į atskirą straipsnį. Knutux 07:03, 3 Sau 2005 (UTC)