Aptarimas:Oranžinė

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ką reiškia tos spalvų prasmės? Yra kažkokia "oficiali" sistema priskirianti spalvoms prasmes? E rulez 12:47, 2006 Gruodžio 3 (EET)

Oficialaus nėra, bet neoficialiai kiekviena spalva turi savo prasmę pvz., balta reiškia taiką ir santarvę ir pan., raudona - kraują, geltona - Saulę. Nors tai pakankamai subjektyvus dalykas, kaip ir su spalvų reikšmėmis valstybiniuose ir kituose simbuoliuose kaip kad vėliavos ar herbai. --Atlantas 12:56, 2006 Gruodžio 3 (EET)
Visgi siūlau pašalinti tas prasmes. Neenciklopediška ir subjektyvu. --Nomad 14:19, 2006 Gruodžio 3 (EET)
Aš atvirkščiai siūlau palikti, kadangi informacijos apie spalvas nėra daug. O spalvos naudojamos atsižvelgiant į jos reikšmę. --Atlantas 15:25, 2006 Gruodžio 3 (EET)
Spalvos naudojamos įvairiai, ir dažniausiai atsižvelgiant į estetinį grožį :) Šios reikšmės tėra subjektyvi kažkieno nuomonė. --Nomad 15:31, 2006 Gruodžio 3 (EET)
Nesupyk per smarkiai Nomad, bet kam visuose straipsniuose pagal tave reikėtų dėti visur moksliškumo ir tariamo objektyvumo cenzūros gaires, nes mano manymu jeigu tokios reikšmės tautosakoje ar mitologijoje ar dar kitur yra, tai jos ir yra...taigi reikia painformuoti enciklopedijos skaitytoj apie jų egzistavimą ir prasmę..be to tokia informacija tikrai praverčia tam tikrose srityse..pavyzdžiui dailėje, kur kiek žinau reikia žinototi spalvų reikšmes dėl simbolizmo.,..... ausis aptarimas 15:40, 2006 Gruodžio 3 (EET)
Taip, jei bus konkrečiai nurodyta, kokioje mitologijoje spalva turi kokią reikšmę, bus viskas ok. Tačiau taip, kaip nurodyta dabar, yra vienareikšmiškai nesąmonė. --Nomad 16:28, 2006 Gruodžio 3 (EET)
Jei reikšmės yra tautosakoje, mitologijoje ar kitur, taip parašius, pvz., "Skandinavų mitologijoj balta spalva paprastai simbolizuoja ...." būtų visai gerai, o kai parašyta "prasmė - išdidumas", tai, manau, tikrai netinka enciklopedijai. E rulez 16:16, 2006 Gruodžio 3 (EET)
Pilnai sutinku trūksta konkretumo. --Atlantas 16:24, 2006 Gruodžio 3 (EET)
Jei dėl moksliškumo, tai turėtų būti koks nors spalvų mokslas (tiesa pats nežinau tokio, gal tai yra apibrėžta kokiame nors simbolizmo veikale), kuriame paminėtos dažniausios spalvų reikšmės, naudojamos mene ir kultūroje. --Atlantas 15:47, 2006 Gruodžio 3 (EET)