Aptarimas:Netaisyklingoji galaktika

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Šiaip angliškoje wiki rašo, kad Magelano debesų galaktikos nebelaikomos netaisyklingomis, o priskiriamos skersinėms spiralinėms. --Mea 23:24, 2008 vasario 20 (EET)

en.wiki MMD iš viso nėra konkrečiai apibrėžiamas, tik minima, jog tai nykštukinė galaktika. Kalbama apie tai, jog ji kadaise buvo skersinė spiralinė, tačiau ją suardė Paukščių takas (tačiau atseit dar įžvelgiama skersė). ta pati situacija ir su DMD. Nasa jas žymi kaip netaisyklingasias. – Andrius // 23:54, 2008 vasario 20 (EET)
Turejau omeny sakini "The Magellanic Cloud galaxies were once classified as irregular galaxies, but have since been found to contain barred spiral structures, and have been since re-classified as "SBm", a fourth type of barred spiral galaxy." straipsnyje en:Irregular galaxy, bet reiškias ne iki galo patikrinau :) --Mea 00:22, 2008 vasario 21 (EET)
Ale velniava, pasirodo pasenusi informacija. Patikrinau NED. Mažasis Magelano debesis ([1]) ir Didysis Magelano Debesis ([2]) jau visiškai priskiriami SB(s)m tipui :(. Tačiau pačiame NASA puslapyje jos minimos kaip netaisyklingosios. Kaip man nepatinka, kai yra krūva šaltinių, ir visi teigia skirtingai... – Andrius // 00:49, 2008 vasario 21 (EET)