Aptarimas:Milerio-Urėjaus eksperimentas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Nesupratau, dabar jau brūkšnys nebegalioja ir vėl reikia brūkšnelio? --Nomad 15:20, 2007 rugpjūčio 22 (EEST)

Taisyklinga Urey pavardė lietuvių kalboje verčiasi Jurėjus. Pervadinu straipsnį, nebent kas nors turėtų kontrargumentų. --Kellogg257 17:19, 2008 lapkričio 7 (EET)
Aišku turiu. Paieškok Milerio-Urėjaus eksperimento ir paieškok Milerio-Jurėjaus eksperimento (kad ir Google). Akivaizdu, kad lietuvių kalboje nusistovėjęs pavadinimas yra Urėjaus. --Nomad 17:46, 2008 lapkričio 7 (EET)
Maža, kas ten ką rašo. Neteisinga, tik nusistovėjusi visuomenės nuomonė dar nieko nereiškia. Čia tas pat, lyg teigtume, jog Dievas egzistuoja todėl, kad tūkstančius metų apie tai mus mokė Bažnyčia. Tuo tarpu, aš turiu kompetentingų šaltinių, kurie nurodo Jurėjaus pavardę. Parodykite bent vieną rimtą savąjį šaltinį, ir aš parodysiu savuosius. Tinka tokios sąlygos? ;)--Kellogg257 12:00, 2008 gruodžio 3 (EET)
Atvirkščiai, nusistovėjusi visuomenės nuomonė reiškia viską, o „teisinga“ rašyba nereiškia nieko jei ji nėra paplitusi. Čia Vikipedija. Bet aišku gali rodyti tuos savo šaltinius, galbūt Google šiuo atveju nereprezentatyvi, galbūt moksliniuose sluoksniuose visur rašoma Jurėjaus. Tai palauksim :) --Nomad 12:51, 2008 gruodžio 3 (EET)
Lietuviškai būtų ne Jurėjus, o Haroldas Uris, arba bet jau gali būti Juris, nors enciklopedijose pagal tradiciją vadinama Milerio-Urėjaus eksperimentas--lazdynas 08:48, 2009 kovo 4 (EET)