Aptarimas:Marijampolė

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

TO: KNUTUX Ar buvo Lietuvoje kita mokykla, kur mokėsi Basanavičius, Kudirka, V.M.Putinas ir t.t. Ar žinai kokią biblioteką turėjo marijonai? marijampolės svetainė - vietinių biurokratėlių, be miesto istorijos, beje - savivaldybės -įdėjau vakar, kad žmonės turėtų ką spausti ir iš ko reikalauti. Ar pats atitaisysi ar man tai atlikt... pasipiktinęs Turbo Kęstutis, nes wikisistemcompai nedirba -nuo 12 val

Nelabai suprantu nei ko čia reikia ištisai piktintis, o taip pat kodėl pateikiami tokie argumentai kaip "Ar buvo Lietuvoje kita mokykla, kur mokėsi Basanavičius, Kudirka, V.M.Putinas" - čia straipsnis apie miestą, ne apie žymius jo žmones, be to, aš nežinau ir jokios kitos mokyklos kur mokiausi aš pats, tai gal dėsiu Vilniaus miesto straipsnyje nuorodą į savo mokyklą? Kokio lygio yra "biurokratėlių" svetainė visiškai nesvarbu, svarbu kad tai yra oficiali miesto svetainė, kurios dažnai žmonės ieškos (ieškodami ne istorijos, bet žemėlapio, administracijos adresų, ar kažko susijusio). O nuoroda į mokyklos svetainę atrodo visai ne vietoj, jei jau jie turi naudingos info (pvz., istorijos puslapius), reiktų nuorodos į konkrečius puslapius, o ne titulinį. knutux 19:55, 13 Vasario 2006 (EET)
matai, Knutux, prieš sudėliodamas Marijampolės, kurią neblogai žinau tinklalpius pasidomėjau kas jų viduje prieš tai pakraupęs nuo Marijampolės buvusio pateikimo - Kaunas, Vilnius...su savo istorija - Marijampolė gi su vos ne Vosylienės biznelio mokykla....suvalkiečiai yra suvalkiečiai, bet palikti miestą be atminties -atleisk -mankurtizmas...o ne tik Marijampolės istorijoje ir visos Lietuvos - šiai gimnazijai teko išskirtinis vaidmuo - mokėsi Jonas Basanavičius, Vincas Kudirka, Jonas Jablonskis, V.M.Putinas, tragiško likimo Salomėja Neris ir kiti šviesuoliai...kitos tokios gimnazijos Lietuvoje tikrai nėra...beje, tai ne mano gimnazija...kol nesukūrė niekas atskiro wiki straipsnio apie ją, sakau, tegul pabūna išskirtinėje vietoje iš pagarbos tiems šviesuoliams...o Marijamopolės svetainė - apgailėtina - ir savivaldybė - tai dar ne miestas, jei ten neatspindėta miesto raida...tai maždaug tas pats, kas rašant apie programavimą Bairono dukrą ir Paskalį nugrūsti į galą, į pirmą vietą pateikiant firmos prekiaujančios programine įranga vadukus. Ar aišku? menka bėda, betgi... tai tas pats, kai straipsnyje Heidelbergas po juo rašyti pirma municipalitetą, o tik po to Heidelbergo universitetą. Bet dabar bandysiu sukelti žemėlapius apie baltus -reikės paramos. O dėl sintaksės pastabos teisingos - buvo techninių kliūčių, patirties trūko. Susirūpinęs Turbo 09:48, 14 Vasario 2006 (EET)
Na argumentas "maždaug tas pats, kas rašant apie programavimą Bairono dukrą ir Paskalį nugrūsti į galą, į pirmą vietą pateikiant firmos prekiaujančios programine įranga vadukus" nelabai čia teisingas - straipsnyje apie programavimo kalbą pirma nuoroda turėtų būti į standarto puslapį, ne į kokias nors firmas ar asmenybes. Straipsniuose apie miestus/organizacijas ir pan visur pirma nuoroda turi būti į oficialią svetainę, vien jau dėl tvarkos, o po to kai kur galima dėti ir papildomų ne taip tiesiogiai susijusių svetainių (istoriją ir pan). knutux 09:54, 14 Vasario 2006 (EET)
tvarka - svarbus dalykas, bet čia susiduriame su esminiu klausimu - lt.wikipedia kūrimas - tai tautinis kultūrinis sąjūdis, ar valstybės reikalas. p Dirgėla, nori atsiriboti nuo valstybės, aš tarp abiejų nuomonių, visdėlto kalbant apie ne marijampolei, o Lietuvai itin nusipelnusius vyrus, juos ten taip išskirti. tai nėra itin svarbu, pagaliau, tik gal ta knutux replika dėl mokyklų verčia kai ką paaiškinti...iš pirmo žvilgsnio, atrodo, kad reikia savivaldybę, o ne mokyklas pirmoje vietoje, tačiau ta šimtametė gimnazija yra, visdėlto, fenomenali - nei Vilniaus Vienuolio, nei Panevėžio ar Kauno gimnazijos sunkiai jai prilygsta...dr.J.Basanavičius, V.Kudirka, P.Vaičaitis, ...V.M.Putinas...Turbo 13:24, 14 Vasario 2006 (EET)
Na ne taip jau ten fenomenalu, paprasčiausiai Spaudos draudimo metais Užnemunei kliuvo mažiau ribojimų ir ten būrėsi šviesiausi protai. O kad gimnaziją reikia paminėti - nesiginčyju, bet gal geriau tai daryti atskiru skyreliu, o ne nuorodos vietos kaitaliojimu (nuorodoje nesimato to išskirtinumo, o skyrelyje galima plėstis kiek širdis geidžia). knutux 13:47, 14 Vasario 2006 (EET) fenomenalu tikrai, nes susideginus Romui Kalantai, tos mokyklos mokiniai Remigijus ir Mindaugas Pačėsos (Kapsuko vykdomojo komiteto pirmininko sūnūs - sovietmečio "burmistro") nebodami jokių ribojimų, atėjo į mokyklą su juodomis juostelėmis, dėl ko tėvą tuoj pat išmetė iš darbo...

Turbo 14:15, 14 Vasario 2006 (EET)

Žymiausias marijampolietis yra dr. Jonas Basanavičius, kurs mokėsi šimtametėje gimnazijoje, todėl skyrelio pavadinimas Žymiausi marijampoliečiai be plejados istorinių asmenybių yra absurdiškas.

Turbo 21:37, 2007 Gegužės 30 (EEST)