Aptarimas:Šiaurės Makedonija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Aptarimas:Makedonija)

Prieš kažkelintą kartą keičiant vertėtų išdėstyti argumentus kodėl taip daroma. E rulez 22:42, 7 Vasario 2006 (EET)

Dėl tebesančių nesutarimų su Graikija dėl valstybės pavadinimo (viena iš Graikijos provincijų taip pat vadinama Makedonija) kai kurios valstybės bei tarptautinės organizacijos, įskaitant Jungtines Tautas šalį vadina "Buvusi Jugoslavijos Respublika Makedonija (BJRM)". (Anglų: "Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM (JTO-Buvusi Jugoslavijos Respublika Makedonija) )." --84.164.229.132 22:14, 9 Vasario 2006 (EET)

Pritariu, tokios valstybės kaip Makedonija oficialiai nėra, tarptautiniuose santykiuose ji vadinama "Former Yugoslavyan Republic of Macedonia, kaip ir pažymėjo gerb. 84.164.229.132. Štai ir visa keitimų esmė, manyčiau. Galima netgi pasiūlyti kompromisą - daryti disambiguation puslapį (arba, aišku, Graikijos Makedoniją, bet man priimtiniau disambiguation) pagrindiniu, o šitą vadinti „Makedonija (buvusi Jugoslavijos respublika)“. Yra kaip yra ir nieko negalima pakeisti. Carneyfex 22:23, 9 Vasario 2006 (EET)

FYROM = oficialiai "Buvusi Jugoslavijos Respublika Makedonija (BJRM)"
Graikija
Makedonija yra istorinis regionas Graikijoje, o valstybė yra vadinama „Makedonijos respublika“ arba „Buvusi Jugoslavijos Respublika Makedonija“. Pritariu Carneyfex, reiktų daryti disambig, o jau naudotojas pasirinktų, kurios jam reikia tiksliau. --Atlantas 00:09, 10 Vasario 2006 (EET)
Na manau kad jūs čia visi maišote oficialujį ir trumpą pavadinimus. VLKK aiškiai parašyta, kad trumpasis (tradicinis) pavadinimas yra "Makedonija", o oficialusis - "Bùvusioji Jugoslãvijos Respùblika Makedònija". Taigi, nieko nusikalstamo naudoti pavadinimą "Makedonija" (kas yra sėkmingai daroma lietuviškuose leidiniuose). O dėl nuorodinio straipsnio darymo - nesutikčiau, nes dauguma nuorodų yra ir bus į valstybę, ne regioną. Jei nuorodinius darytumėm visada, kai tik yra alternatyvi reikšmė, tai gal padarome ir "Šveicarija" nuorodiniu, gi Lietuvoje yra net keli kaimai tokiu pačiu pavadinimu? Dabartinė situacija yra visai normali - Makedonija aprašo naudojamiausią reikšmę - valstybę, bet straipsnio viršuje yra nuoroda į kitas reikšmes, taigi net jei kažkas klaidingai panaudos nuorodą tikėdamasis regiono ar Graikijos provincijos, skaitytojas turės galimybę patekti kur norėjo. knutux 07:31, 10 Vasario 2006 (EET)
Na dėl oficialaus pavadinimo tai aš nesutinku - oficialus pavadinimas yra Makedonijos respublika, o tai, kad dalis pasaulio valstybių ir JTO vadina "buvusi..." yra tik jų pozicija. Kol kas visas valstybes vardindavom nurodydami kaip jos pačios save oficialiai vadina. O Makedonijos respublika taip normaliai trumpianama kaip Makedonija. Dirgela 21:38, 10 Vasario 2006 (EET)

Kas nors iš senbuvių, vardan šventos tiesos, taisykit šį straipsnį, mat jis visiškai nebaigtas ir Makedonijos valstybinė kalba yra tik makedonų. Be to Serbija ir Juodkalnija kaip viena valstybė nuo 2006 nebeegzistuoja.

Ginčas senokai paisbaigęs, tai straipsnį atrakinsiu, nes būtų visai neblogai, jei pageidaujate jį papildyti... ausis aptarimas 15:48, 2006 Gruodžio 20 (EET)