Aptarimas:Lytinis nukrypimas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Gal čia ne į temą, bet ar Nekrofilija nepriklauso į šį sąrašą? Knutux 13:33, 11 Gru 2004 (UTC)

Taip, priklauso. Algirdas 13:46, 11 Gru 2004 (UTC)
Veiksnių visuma, nukreipta savo lytinio potraukio tenkinimui - sutikite, skamba keistai. Galbūt veiksmų visuma? Tačiau tai apibūdinti tik veiksmais irgi neteisinga. Nepriimtina visuomenėje - čia turbūt autorius parašė tik savo asmeninę nuomonę. Įvairiose visuomenėse įvairiais laikais į tai žiūrima skirtingai, ypač turiu omenyje homoseksualizmą. Nomad 18:17, 29 Geg 2005 (EEST)
Straipsnyje parašyta "tam tikroje kultūroje ar visuomenėje nepriimtinais būdais". Nereikėtų laužtis pro atviras duris ;) Dirgela 20:08, 29 Geg 2005 (EEST)
Nesilaužiu :) Tavo cituotas sakinys atsirado jau po mano komentaro. Nomad 20:36, 29 Geg 2005 (EEST)

Tai, kad lytinis nukrypimas – sąvoka, priklausanti nuo kultūros ir visuomenės, puikiausiai parodo ši mūsų diskusija.

Greičiausiai ši diskusija parodo mano žioplumą, bo pirma paskaičiau diskusiją, paskui pažiūrėjau straipsnio pakeitimus ;))) --Dirgela 22:29, 29 Geg 2005 (EEST)
Šaunu, tegu kiekvienas laikosi savo nuomonės, tačiau pasaulio bendruomenė homoseksualumo nebelaiko nukrypimu nuo normos, ir tai yra aiškiai įtvirtinta ICD-10 ir DSM-IV, būtent tai aš ir parašiau į straipsnį. Ginčytis kiekviena visuomenė gali iki pamėlynavimo, o oficiali mokslinė doktrina kol kas yra tokia. Aivaras Zilvinskas 00:37, 2009 sausio 3 (EET)
beje, pati iškrypimo sąvoka yra pasenusi, ir būtent medicininė, o ne visuomeninė lytinio nukrypimo sąvoka apima sveikatos klausimus. Čia reikia iš esmės visą straipsnį taisyti. Aivaras Zilvinskas 01:36, 2009 sausio 3 (EET)

būtų gerai jei kas autoritetingai sutvarkytų terminiją ir susietų su kitomis kalbomis, nes dabar neaišku, kaip ten pvz.: angl. disorder (Articles in category "Sexual and gender identity disorders"), Category:Abnormal psychology, etc.. --AndriuZ 20:02, 18 Bir 2005 (EEST)

Ką reiškia „savo laiku“?[redaguoti vikitekstą]

Pavyzdžiui, masturbacija, oralinis seksas ir homoseksualizmas savu laiku irgi buvo laikomi lytiniais nukrypimais. Klausimas: ar „savo laiku“ reiškia, jog dabar nebelaikoma? Ąžuolas

Straipsnį taisau remdamasis Lietuviškame straipsnyje esančia prieštaringa informacija bei duomenimis kitakalbėse Vikipedijose:

En: Homosexuality was previously listed as a paraphilia in the DSM-I and DSM-II. Consistent with the change in consensus among psychiatrists it was not included in later editions. A disorder of clinical distress caused by the repression of homosexuality is still listed.

FR: l'homosexualité, c’est-à-dire l'attirance sexuelle pour un individu du même sexe ;était considéré jusqu'en 1973 comme paraphilie par la DSM

Nuo kada angliška Vikipedija laikoma šaltiniu lietuviškos Vikipedijos straipsniams? – Andrius // 00:43, 2009 sausio 3 (EET)