Aptarimas:LSD

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Andriau, pripratimas pripratimui nelygus. Heroinas sukelia fiziologinį priprarimą, fizinius skausmus abstinencijos atveju. Kava taip pat sukelia fiziologinę priklausomybę. Priklausomybė LSD yra grynai psichologinė. Prieš trindamas pats susirask šaltinius!! Alga 13:17, 9 Gruodžio 2005 (EET)

LSD is not considered addictive, in that its users do not exhibit the medical community's commonly accepted definitions of addiction and physical dependence. en:LSD#Addiction_potential Alga 13:21, 9 Gruodžio 2005 (EET)


Toks vaizdas, kad paskutinė straisnio dalis buvo gandų ir gazdinimų vaikams rinkinys, o ne mokslinės paskirties straipsnis. Apsiimu keist padėtį pasiremdamas angliska wikipedios versija ir erowid.org. Jei kaskas mano, kad išbrokavau teisingus teiginius tegu rašo čia. Dabar manau straipsnis patenkinamos kokybes. --GODhack

Man šiek tiek kliūna paskutinis sakinys. Neturėtų būti tokių frazių ("girti žmonęs griūna pro langus nuolat niekam neįdomu"). Apskritai ta paskutinė pastraipa skaitosi taip, kad "imk ir vartok LSD, jis nelabai pavojingas". Beje, nevisur lietuviškos raidės sudėtos, kitos gramatinės klaidos. --Vezhlys 13:22, 30 Rugsėjo 2006 (EEST)

Pasižiūrėjęs istoriją pamačiau jog gražiai nutrinta apie būtinybę didinti dozę, apie koreliaciją su kitais narkotikais, apie šviesos baimę ir apie pagalbą apsinuodijus. Visi šie duomenys buvo paimti iš literatūros dalyje nurodytų straipsnių. Šiandien aš grąžinau viską atgal. Prašau palikti mokslinę informaciją ramybėje. AudriusA 15:29, 30 Rugsėjo 2006 (EEST)

Paskutini sakinį tikrai reiktų pašalinti. Paskutinė pastraipa kaip skaitosi tai nesvarbu, gal siūlot uždėt raudona išbrauktą apskritimą su raidėm LSD? Manau reik vertint faktus, o ne "kaip skaitosi". Butinybė didinti doze nutrinta todėl, kad tokios butinybės ir nėra. Kaip ir "korealiacijos". O ilgalaikių poveikių su trumpalaikiais sumalt irgi nereik.

Del pirmos abėjotinos vietos įrodymas: http://www.erowid.org/chemicals/lsd/lsd_effects.shtml Lentelė viršuje. Ir kiekvienam akivaizdu, kad chem. poveikis medžiagos jokios nesitesia 2 paras.

Perskaityk dar kartą tą šaltinį pats, tada gal pamatysi jog ten rašoma, jog priklausomai nuo žmogaus rezultatai gali keistis dramatiškai. AudriusA 22:26, 7 Spalio 2006 (EEST)

Dėl "korealiacijos" tai LSD veikia vienus receptorius kiti nark. kitus. Taigi teiginys neatitinka logikos.

Man neįdomi tavo logika, Vikipedijoje tokie samprotavimai vadinami "original research" - bandymas pačiam kurti savo mokslą užuot rašius kas šaltiniuose nurodyta.

Ir visa AudriusA gražinta informacija ne mkslinė, o "gazdinimai vaikams", kaip GODhack jau pastebėjo.

Tai yra oficialiai medikų pripažintų žurnalų informacija, kuri, beje, yra skirta medikams - ne vaikams ir apskritai ne "plačiosioms masėms". Aš šiuos duomenis radau dirbdamas su NCBI duomenų baze, į kurią jokie nerimti žurnalai nepatenka (netgi daugelis Lietuvos mokslo leidinių dar vis dar nėra ten priimami). Tai yra patikimi šaltiniai, ir šios informacijos trynimas yra patikimų duomenų trynimas. Jei kitas patikimas šaltinis pateikia kitokią informaciją (kaip ta jūsų lentelė), tai reikia papildyti, o trinti ir rašyti ant viršaus. AudriusA 22:24, 7 Spalio 2006 (EEST)

Straipsnis pastaruoju metu keičiamas taip dažnai, kad nebeaišku kas, su kuo ir už ką kovoja. Dėl to rakinu straipsnį (kad redaguoti galėtų tik registruoti dalyviai). Nenorėčiau gilintis į straipsnio esmę ir aiškintis kur teisybė, tačiau, jei nebus didelių prieštaravimų, šiek tiek mėginsiu valdyti keitimus, kad būtų mažiau chaotiškumo. Todėl prašau nuo šiol keičiant šį straipsnį įrašyti aiškų komentarą, bet kokius keitimus be aiškaus keitimo komentaro bus atmetami. knutux 12:06, 3 Spalio 2006 (EEST)

Straipsnis neatitiko tikrovės ankčiau. naudotojas:GODhack parašė kašką geresnio ir išsamesnio, bet kai kurie visvien pasiremdami abėjotinais šaltiniais ar išvis be jų, bando prirašyti čia nebūtų dalykų, kas autoriteto bendro puslapio tikrai nekelia. Manau turėtume remtis visuotinai pripažintu ir 10mln. lankytojų per metus sulaukiančiu erowid.org ir parašyti tikslų straipsnį galų gale. ProzacR

"Visuotinai pripažintas" tai čia kur tiksliau pripažintas? --Nomad 12:45, 3 Spalio 2006 (EEST)

Visuotimai pripažintas tai tuo, kad 10 milijonų lankytojų. Kažin ar iš nežinia kur trauktais strapsneliais pdf formate tiek žmonių domisi ir rimtai į tai žiūri.

Lankytojų skaičius dar nereiškia mokslinio pripažinimo. Wikipedija turi remtis moksline informacija, net jei ji mažiau žinoma ar mažiau populiari. --Nomad 22:07, 7 Spalio 2006 (EEST)

Malonu, kad straipsnis tikrai gerėja, nors yra švelniai tariant bukų veikėjų kurie tame mato "vandalizmą". Beto perkėliau į čia: "LSD poveikio tyrimus labai komplikuoja tai, kad gatvėse dažnai būna pardavinėjama ne gryna medžiaga. Nežinant, kokios gali būti priemaišos(kokios gi gali būti priemaišos???), neįmanoma nustatyti jų pašalinio poveikio." Kai bus konkrečiai įvardintos galimos priemaišos, tam, kad apie jų poveikį būtų galima kalbėti atskirai šitą sakinį bus galima gražinti. Dar teisybės dėlei reiktų paminėti, kad ta "medicinos enciklopedija" rašo ne tik apie LSD, bet ir apie "tarybinę liaudį" ir "tarybinį ūkį". naudotojas:GODhack

Jei priemaišos būtų žinomos, būtų galima tvirtai parašyti ir apie jų pašalinį poveikį. Nesuprantu, ką tu nori pasakyti to sakinio išėmimu, kad gatvėse pardavinėjama tik gryna LSD be priemaišų? Be to, nesuprantu, ką bendro turi tarybinė liaudis ir tarybinis ūkis su minėtų faktų patikimumu. Ir kurioje medicinos enciklopedijos vietoje tai radai? Suprantu, kad norisi pasirodyti visa žinančiam, ir iki tam tikros ribos tai toleruosime - kol kitų nevadinsite bukais. --Nomad 22:28, 7 Spalio 2006 (EEST)


Dozavimas sutvarkiau ir geck nuimu naudotojas:GODhack.

Dėl sakinio išėmimo pažiurėk kokia yra LSD dozė ir pagalvok arba pažiurėk kokios dozės reikia kad pradėtų veikt priemaišos. Nesakau kad priemaišų visiškai neįmanoma, kad jų nėra, bet kai kas nors ras kur nors apie tas priemaišas ka nors, o ne kurs tokius sakinius remdamasis savo išmąstymu abėjotinu tai tokių sakinių nelaikau priimtinais. Dėl to liadies ūkio tai tik tarp kitko užsiminiau ir tik jeigu pavartysi tą enciklopediją daugiau nei 1 kartą tai ir pats rasi. O rodytis aš nieko nenoriu. Tą sakinį vėl išimu, kadangi priežasčių jį gražinti nebuvo. Be to paskatintas tokios veiklos perskaičiau šaltinį ir pamačiau, kad šaltiniui prilipinti neesami teiginiai, manau juos pašalinau, jei nevisiškai tai kas geriau pastebės siulau pasalinti ir kitką, kas parašyta kaipo citatos, bet yra išgalvoti teiginiai gazdinimo tikslais manyčiau. naudotojas:GODhack

OK užrakinu kol kiek nurimsi ir nustosi žaisti redagavimo karus. --Nomad 23:45, 7 Spalio 2006 (EEST)

Paskaityk tą "šaltinį" ir daryk išvadas pats! Nenoriu tikėt, kad nemoki anglų. Aš jokių karų nedarau. Paprasčiausiai man svarbu tiksli informacija, o ne kai vienas kašką sufantazuoja ir imaišo į gerą strapsnį, kad kitiem įpirštų savo nesąmones. Jei tu palaikai tokią nesąmonių kūrimo pusę tai labai malonu. Sėkmės ir toliau paversti lietuvišką vikipedijos variantą sapnų krūva. ;) naudotojas:GODhack

Džiugu, kad tau svarbu tiksli informacija. Neabejoju, kad AudriuiA taip pat svarbi tiksli informacija. Kadangi jūsų abiejų informacijos skiriasi, siūlau sutarti dėl bendro varianto diskusijoje, ir tik tada pakeisti straipsnį. O ne keitinėti kiekvienam į savo versiją po kiekvieno komentaro diskusijoje. Tokia veikla yra laikoma redagavimo karais ir jos reikia griežtai vengti. Atkreipiu dėmesį, kad užrakinimas nereiškia dabartinės versijos pripažinimo, kas paminėta ir skydelyje. Be to, tokiu skubėjimu atmetinėti šaltiniais paremtus kitų naudotojų keitimus, žmonių vadinimu bukais ir panašiai darai savo įvaizdžiui meškos paslaugą. Taigi, kol kas palaukime, ką į tavo abejones atsakys AudriusA. --Nomad 00:05, 8 Spalio 2006 (EEST)

Taip, teisingai. Manau lauksim konkrečios citatos dėl abėjotinų sakinių. Aš labai kantrus ir galiu palaukti nors ir savaitę. naudotojas:GODhack

Parašyta Patients usually recover in a few hours, although occasionally hallucinations last up to two days and psychotic states somewhat longer ir toliau Tolerance is said to occur rapidly, with dose escalation required to achieve the same effect.. Taip ir išversta, nemanau jog galima išversti kitaip. O dėl koreliacijos su kitais narkotikais, tai dabar paieškojęs radau ir dar daugiau tokių straipsnių, teigiančių, jog daug kas sueina į vieną grandį DARPP-32. Jei tiksliai, tai there is now a large body of evidence that supports a key role for DARPP-32-dependent signaling in mediating the actions of multiple drugs of abuse including cocaine, amphetamine, nicotine, caffeine, LSD, PCP, ethanol and morphine., [1]. Straipsnio tekstas laisvai prieinamas, visi norintys gali apsišviesti be vargo. AudriusA 00:32, 8 Spalio 2006 (EEST)

Tolerancija taip ji atsiranda, jei ir nutryniau tai gal "iš inercijos". Tai nebuvo nei kiek ginčytina. O tai ką radai apie "koreliaciją" tai labai jau netiesioginis šaltinis, Jį visaip galima interpretuot. Geriau būtų jei būtų paminėta LSD straipsnyje apie tą DARPP-32 ir, kad LSD tokį veikia. Ir paskui sukurti atskirą, kad ir nedidelį strapsnelį kas tas per DARPP-32 ir kas dar ten ir kaip jį veikia. Manau prieisim prie tokio susitarimo ir nieko nelaukdamas sukursi strapsnį apie tą DARPP-32. O paskui vietoje to sakinio su koreliacija tiesiog paminėtas bus ryšys tarp LSD ir DARPP-32. Tai atitiks tavo šaltinį. OK? naudotojas:GODhack

Parašiau apie DARPP 32. Tokį straipsnį anglai jau turėjo, iš ten paėmiau apie šizofreniją. Kad bendras daugelio narkotikų veikimo taškas, Vikipedijai nauja - aš ir anglams tą informaciją įrašiau. AudriusA 01:21, 8 Spalio 2006 (EEST)

Gerai, dabar manau būtų galima atrakinti LSD straipsnį ir jį patikslinti kaip siūliau. GODhack 01:24, 8 Spalio 2006 (EEST)

Jei AudriusA taip pat neturi jokių prieštaravimų, atrakinu? --Nomad 01:31, 8 Spalio 2006 (EEST)

Praplėčiau LSD Istoriją, ištryniau „Polinkį į savižudybę“, nes jei toks ir yra, tai depresijos pasekmė, o ne tiesioginis LSD sukeltas poveikis. naudotojas:Eimis

Manau, straipsnį galima atrakinti. Aistros aprimo, taip pat nematau, kodėl jo negalėtų redaguoti neprisiregistravę vartotojai.--Eimis 15:30, 2008 sausio 6 (EET)

Garsūs žmonės kurie prisipažino vartoję LSD[redaguoti vikitekstą]

Ar šitas skyrius apskritai reikalingas? --Vajezus 11:52, 2006 Gruodžio 3 (EET)

Žinoma, ne. --Nomad 14:16, 2006 Gruodžio 3 (EET)
Zinoma, kad vikipedija privalo nuslepti tam tikra informacija ir propoguoti tokiu butu iskreipta nuomone.

Alkoholizmas[redaguoti vikitekstą]

Šiame šaltinyje parašyta, jog LSD kiek tai padeda nuo alkoholizmo, bet niekur aiškiai ir vienareikšmiškai neparašyta, jog nesukelia neprikausomybės. Perkeliu šaltinį kur jis tinka. Pašalinu niekuo nepagrįstą skirsnį apie LSD vartojimo saugumą.-AudriusA

Kaip ir gali padėti [2]/[3], bet patys alkoholikai, narkomanai nelabai išvis sugeba mikrodozuoti bent Youtubo atsiliepimuose teko skaityti.--Vaidila (aptarimas) 20:12, 29 gruodžio 2021 (EET)[atsakyti]