Aptarimas:Kiaulių gripas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Lietuviškoje vikipedijoje rašoma: Kiaulių gripas yra viena gripo atmainų, sukeltų mutavusių paukščių gripo virusų H5N1 ir H1N1, mutavusių kiaulių terpėje rekombinacijos ir pradėjusių plisti pasaulyje 2009 m. balandžio 20-22 d.

Tuo tarpu bat-smg:Kiauliu grips yra rašoma apie kiaulių gripo atvejus 1976 ir 2007 m. Pleckaitis 08:17, 2009 balandžio 29 (EEST)
Pakomentuoju komentarą savo: [1] ir [2]. Įtikinkite ką nors, kad tai 'pagalvojimas geriau antru kartu', o ne nesėkmingas stengimasis būti nešališku. Mea

Kokios čia nesąmonės (kerstas sugrizta keleriopai, kerstas be pagrindo - desimteriopai, kvailioti nereikia. ikeliau saltinius, kt info is en wiki), dar ir netaisyklinga lietuvių kalba? Vėl konfliktų ieškoma, nauja provokacija? Straipsnis buvo nevikizuotas užtai uždėjau "tvarkyti", o kadangi aptarime iškilo klausimai, uždėjau "šaltiniai". Tai kam tada kuriamos sąmokslo teorijos kaži kokios? 20:38, 2009 balandžio 30 (EEST)

Kokios sąmokslo teorijos? Paprašiau įtikinti, įtikinai, na kame problemos. Pasirodė man vadinas. O nesąmonių Vikipedijos taisyklės rašyti nedraudžia, pasidalinau mintimis su kolegomis :) --82.36.64.43 01:05, 2009 gegužės 1 (EEST)
Turėjau omeny, nesąmonių komentaruose nedraudžia rašyti, praleidau per skubėjimą :) --Mea 04:17, 2009 gegužės 1 (EEST)


Ar kiaulių gripu serga kiaulės?[redaguoti vikitekstą]

ponai ir p Hugai- Pasaulinė sveikatos organizacija PSO (WHO) užvakar atsisakė pavadinimo "Kiaulių gripas", kad be reikalo nenukentėtų tie gyvulėliai ir nebūtų masiškai skerdžiami, kadangi pavadinimas - kiaulių gripas atsirado dėl to, kad atseit, paukščių gripo visusas mutavo kiualių terpėje ir pakliuvo į žmogaus organizmą. Jei jūs varysite ant kiaulių, tai: visokeriopai nukentės kiaulininkystė ir bus smūgis žemės ūkiui. O, gal aš neteisus?

78.62.19.86 17:03, 2009 gegužės 2 (EEST)

Tiesiog reikia iš vieno straipsnio padaryti du, nes yra kiaulių gripas, ir yra šitas, kuris atsirado iš kiaulių gripo virusų, tačiau plinta tarp žmonių ir kiaulėse neaptiktas, o dėl pavadinimo tebesiginčijama. Mea