Aptarimas:Kaunas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Straipsnis Kaunas buvo pasiūlytas tapti pavyzdiniu, tačiau Vikipedijos naudotojai, balsavimu (kuriame taip pat galite rasti išvardytus straipsnio trūkumus), nusprendė, kad jis dar neatitinka Pavyzdinio straipsnio reikalavimų.


Radau gerą puslapį su lietuviškų miestų herbais - http://www.litva.lt/o_litve/gerb/gerb.php, bet niekaip nerandu copyright informacijos. Gal kas žino kur gauti 'public' ar GFDL paveikslėlius herbų??? Knutux 08:18, 28 Sau 2005 (UTC)

Ar herbai gali būti su autorinių teisių apsauga? Vis dėl to tai herbai, tokie, kokie jie yra, nė kiek neadaptuoti ir panašiai, o kaip aš suprantu herbai, vėliavos, himnų tekstai (nebent tai būtų kieno nors darytas vertimas) simboliai ir kiti tokie dalykai yra vieši... Bet jei kas nors, išmanantis autorines teises, galėtų pakomentuoti, būtų gerai. DeirYassin 10:09, 28 Sau 2005 (UTC)

Kuo bloga nuoroda? http://www.hanse.org/hanse_staedte.php?lg=en Gal galite argumentuoti savo sprendimą? Creative

O ar toje nuorodoje yra nors truputis informacijos apie Kauną? :-) Antras dalykas - išorines nuorodas pageidautina dėti atskirai, straipsnio gale, tuo tarpu straipsnio tekste - tik vidines. Priežastis - atsiradus vidinei nuorodai, atsiranda ir galimybė sukurti straipnį - daugiausiai nuorodų turintys greičiausiai sukuriami. --Tractor 19:23, 10 Lapkričio 2005 (EET)
Jūs prieštaraujate pats sau – skyrelyje „Kaip redaguoti puslapį“ šių taisyklių, apie kurias dabar kalbate, nėra, priešingai:

"Wikizuokite" (t.y. pritaikykite wikipedijos stiliui) kitą internete esančią medžiagą, kuri pateikiama pagal GFDL licenciją. Šiuo atveju pagrindinis uždavinys yra taip pertvarkyti stilių ir išdėstymą, kad jis atitiktų enciklopedijos stilių. Prisiminkite - kad ir koks būtų jūsų indėlis, jis labai svarbus mums visiems!

Čia turima omenyje, kad galima imti kitą internete esančią pagal GFDL licenciją platinamą medžiagą ir ją kelti į Vikipediją, pritaikyti Vikipedijos stiliui bei wikizuoti. Apie išorinių nuorodų dėliojimą straipsnyje neužsimenama. E rulez 21:50, 10 Lapkričio 2005 (EET)

Kad ir kaip bežūrėtum, nuoroda į Hanzos miestų sąrašą ir žemėlapį, kuriame paminėtas Kaunas, negali būti netinkama. Kas geriau – laukti, kol bus sukurtas straipsnis, ar jau dabar naudotis informacija? Būkim atviri - tokį naudotojo Knutux sprendimą nulėmė ne nuorodos netinkamumas, bet vilnietiškos ambicijos. Tokiu atveju noriu priminti apie Wikipedijos deklaruojamą politiką:

Pagal neutralaus požiūrio politiką straipsnius reikia rašyti be išankstinio nusistatymo, sąžiningai nurodant visus požiūrius. Tai nereiškia, kad yra tik vienas "objektyvus" ir vienintelis teisingas požiūris. Tiesiog tais klausimais, kurie yra ginčytini, reikia nurodyti skirtingas egzistuojančias pozicijas. Reikėtų vengti tiesiogiai ar netiesiogiai propaguoti, kurią nors vieną poziciją arba nurodyti, kuri iš jų yra "teisingesnė".

Siūlau palikti nuorodą. Creative

Kokios dar "vilnietiškos" ambicijos? Kas per nesąmonės? Puslapyje, pasiekiamame, paspaudus tą nuorodą - vienintelis tekstas apie Kauną - tai pats žodis "Kaunas", esantis kažkur sąraše iš kokio 100 ar kiek ten miestų (įsivaizduokime straipsnyje apie Vilnių nuorodą į kažkokį puslapį, kur Vilnius būtų paminėtas 300 pasaulio sostinių sąraše ir nuoroda būtų uždėta ant žodžios "sostinė"?). Iš vis, jei tą nuorodą ir vertėtų kur nors dėti, tai ne į straipsnį apie Kauną, o į straipsnį apie Hanzą. O nuorodų į išorę dėjimas ant žodžių, kurie gali būti apibrėžiami atskirais straipsniais pačioje Vikipedijoje - tai jau savaime nonsensas, pakankamai akivaizdus, kad jo jokiose taisyklėse nereiktų - taigi elementari Vikipedijos prasmė: jei straipsniai Vikipedijoje bus rišami ne tarpusavyje, o į išorinius šaltinius, tai gausis ne Vikipedija, o niekuo nesusijusių straipsnių kratinys. --Tractor 01:34, 11 Lapkričio 2005 (EET)
Net juokinga pasidarė paskaičius apie vilnietiškas ambicijas - pirmiausiai, net neatkreipiau dėmesio į pavadinimą straipsnio, kurio pakeitimą atmečiau (atmečiau dėl jau minėtų priežąsčių - išorinės nuorodos netinkamos ten, kur gali būti vidinė, tinkamos tik gale prie nuorodų), o antra - nelabai suprantu kodėl man, kaip vilniečiui, turėtų kažkuo kliūti Kaunas ar bet koks kitas miestas. knutux 07:40, 11 Lapkričio 2005 (EET)
Viskas labai gražu, jei ne vienas "bet". Juokingiausia yra tai, kad išorinių nuorodų straipsniuose priešininkai Traktor ir Knutux savo sukurtuose arba taisytuose straipsniuose PATYS tas nuorodas naudoja, arba neprieštarauja, kad jos ten "gyventų" (IP adresas, Linux, Enciklopedija, Samanė, Starka, Krupnikas ir t.t.). Jokios logikos - naudojasi tokia galimybe, o paskui vadina tai nonsensu... Arba štai straipsnyje anglų kalba apie Londono miestą [1] šių nuorodų prikišta visa krūva ir niekam net minties nekyla jas ištrinti. Gal paprasčiausiai reikėjo pripažinti klaidą, paskui nebūtų buvę tokių nesusipratimų? --Creative 23:17, 20 Lapkričio 2005 (EET)
Jei kas prideda kur nesusijusių nuorodų tai reikia trint ir parašyti aptarime, jei kiltų klausimų. Jei nesusitarsime kokios išorinės nuorodos tinkamos, o kokios ne, siūlyčiau visai jų atsisakyti - visi moka naudotis google bei dmoz.org Dirgela 20:37, 23 Lapkričio 2005 (EET)

Gal galite motyvuoti, kodėl buvo atliktas keitimas 2007 liepos 16, 22:58 by Creative? Dėkoju. --Salamaleikum 23:20, 2007 Liepos 16 (EEST)

Sunku paaiškinti, jeigu iš tikrųjų nesuprantate. Jei straipsnis apie Kauną, nereiškia, kad reikia paminėti absoliučiai viską kas su šiuo pavadinimu susiję. Nes kiltų klausimas, kuo prastesnės visos KAUNO įstaigos, KAUNO laikraščiai, radijai, televizijos, reiškiniai, renginiai, projektai, pastatai, žmonės vardu KAUNAS ir pavarde KAUN- ir tekstai, kuriuose KAUNAS paminėtas ir tt. Jeigu norite aprašyti tą dainą, darykite /disambig/ --Mea 23:35, 2007 Liepos 16 (EEST)