Aptarimas:Kalba

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Anonimo komentarai ištraukti iš straipsnio:

Kalba - ne šiaip semantinis, o komunikacinis kodas. Dirbtinės kalbos apibrėžimas, lydimas išlygos "kai kurios kalbos", yra netikslus. Šitaip prie dirbtinių kalbų priskiriami pidžinai, lingua franca, esperanto supainioja patčią dirbtinės kalbos sąvoką. Kalba, kuri atsiranda stichiškai, kolektyviai, dėl bendravimo poreikio ir tarnauja jiems, nėra dirbtinė. Todėl negalima dirbtine vadinti ir esperanto kalbos, kurią dar vaikystėje sukūrė poliglotų šeimos vaikas, žaisdamas su savo benraamžiais, o vėliau tik redagavo, šlifavo, išversdamas bibliją, patarlyną, visas Anderseno pasakas, keturių literatūrų dramas. Kalba tampa dirbtine dėl dirbtinio norminimo, kanceliarinimo (Newspeak), o kūrybinis žaidimas yra kalbos gyvybingumo požymis.

Gal būt su Cromagnon veislės atsiradimu. Cromagnon gerklų vamzdelis 1,5 karto ilgesnis negu Neanderthal, o to pakako išsivystyti artikuliacijai.

"Standartinis žmonių kalbų sąrašas pateikiamas kalbų klasifikatoriuje - kas tai??? Nuoroda duodama į Muitinės departamento (???) patvirtintą kalbų pavadinimų sąrašą. Muitinės departamentas klasifikuoja kalbas??? Naudotojas:Nevidonas 2006 10 24