Aptarimas:Judaizmas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kokių dar "daugelio" religijų pamatas yra judaizmas, be islamo ir kriščionybės? Konsultantas 13:31, 7 Spalio 2006 (EEST)

Taisyklingas rašymas[redaguoti vikitekstą]

Prašome rašyti taisyklinga lietuvių kalba ir laikytis rašybos taisyklių bei nenuiminėti žymių, kitu atveju jūsų pakeitimai bus atmesti. --Atlantas 18:21, 12 Spalio 2006 (EEST)

Ar visi žydai Egipte buvo vergai?[redaguoti vikitekstą]

Ar nevertėtų patikslinti frazės apie tai, kad "Egipto faraonas buvo įsakęs išžudyti egiptiečių vergų izraelitų vaikus". Galbūt izraelitai Egipte tais laikais gyveno nesaldžiai, bet ar jie tikrai buvo vergai pagal dabartinę sampratą? Cituojamas straipsnio testas yra istorinio pobūdžio, todėl reikia būti tikriems, ar biblinis supratimas "išvedė iš Egipto vergijos" yra tapatus istoriniam suvokimui. Konsultantas 19:58, 14 Spalio 2006 (EEST)

Čia reikia žiūrėti kaip biblija rašo, nes istoriniu požiūriu jokios masinės naujagimių žudynės nevyko.--Nomad 20:06, 14 Spalio 2006 (EEST)

Ar judėjai aprauda mirusią motiną?[redaguoti vikitekstą]

Nesu susipažinęs su judėjų papročiais, bet nejaugi mirusi motina neapraudama, o tik tėvas, kaip tai nurodyta tekste? Konsultantas 20:12, 14 Spalio 2006 (EEST)