Aptarimas:Izraelio ambasados Buenos Airėse sprogdinimas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

DLKŽ pateikiama tokia daiktavardžio „izraelitai“ reikšmė:

izraelit|ai dgs. (2) 1. istor. senovės žydai. 2. Izraelio žydai. ~as, ~ė dkt. (2) jų žmogus.

Pasitikslinus, www.vlkk.lt patvirtino, jog žodis izraeliečiai - nevartotinas lietuvių k. tomasdd 10:56, 2007 Liepos 27 (EEST)

Gal būtų galima patikslinti kur ir ką konkrečiai atsakė VLKK?--Dirgela 07:12, 2007 liepos 30 (EEST)
Sveiki!

Dėkojame Jums už klausimą: Arkangelas Mykolas – vyriausias arkangelas, izraeliečių (ar IZRAELITŲ) globėjas?

DLKŽ pateikiama tokia daiktavardžio „izraelitai“ reikšmė:

izraelit|ai dgs. (2) 1. istor. senovės žydai. 2. Izraelio žydai. ~as, ~ė dkt. (2) jų žmogus.

- Slėpti cituojamą tekstą -


Tikimės, kad esame Jums naudingi, ir laukiame sugrįžtant į tinklalapį www.vlkk.lt.

Pagarbiai VLKK konsultantai

P.S. Citata iš VLKK gauto atsakymo e-mail'u. Šiaip galima ir asmeniškai pasitikslinti, jei Jums kyla dvejonių. tomasdd 11:43, 2007 liepos 30 (EEST)

Na čia aš nematau, kad izraeliečiai būtų nevartotinas. Tiesiog jo prasmė kitokia: jeigu izraelitai yra Izraelio žydai, tai visi Izraelio piliečiai, nepriklausomai nuo tautybės yra izraeliečiai, kaip kad yra iraniečiai, pakistaniečiai ir pan. Dėl to naudoti "izraelitai" vietoj "izraeliečiai" galima tik ten kur tikrai aišku, kad turimi galvoje Izraelio žydai, o izraelio piliečiai.--Dirgela 18:52, 2007 rugpjūčio 1 (EEST)
Tačiau kažkodėl VLKK nepateikia kitokio vartojimo atvejo, nebent norima pasakyti panašiai kaip lietuviai ir lietuvaičiai tomasdd 14:41, 2007 rugpjūčio 6 (EEST)
Kokio kitokio vartojimo atvejo? Tu jų nė neklausei apie izraeliečius, o tik apie savo izraelitus, o jau lietuviai nuo lietuvaičių tai deja niekuo nesiskiria.--Dirgela 09:07, 2007 rugpjūčio 12 (EEST)
ar kas gali pateikti bent vieną nuorodą, kai rimtame straipsnyje "izraelitai" būtų panaudotas "šiuolaikiniai žydai, gyvenantys Izraelio teritorijoje" prasme? Kiek esu sutikusi, tai daugiausiai terminas naudojamas istoriniame kontekste apibūdinant senovės žydus, gyvenusius būtent Izraelyje (ir ne kur kitur: Aleksandrijoje, Graikijoje ar Romoje). Šių dienų kontekste - Izraelio piliečiai vadintini izraeliečiais, o bendrąja prasme (kaip tautos atstovai) - žydai. --JonasS 08:01, 2007 rugpjūčio 9 (EEST)
Tada būtų labai įdomu sužinoti kaip dar vadinami pakistaniečiai ir iraniečiai??? O Wiki lyg ir remiasi LVKK nutarimais.... tomasdd 13:28, 2007 rugpjūčio 9 (EEST)