Aptarimas:Iso

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Siūlau trinti turinį ir daryti redirect į ISO, nes kitos nuorodos labai jau pritemptos (pavyzdžiui priešdėlis "izo-" visai ne vietoje). Taigi, jei nebus argumentuoti kiti nukreipimai (be ISO), darysiu redirect. knutux 08:06, 19 Rugpjūčio 2005 (EEST)

tai kad dabar iš ISO kreipia į Iso :) Reikia daryti nukreipimą į organizaciją. Dirgela 10:52, 19 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Aš taip pat maniau iš pradžių, tačiau susipažinus su EN paaiškėjo, kad yra daugiau reikšmių, todėl klaidinga REDIRECT į organizaciją. Priešdėlis izo (lietuviškai, kitose kalbose - iso) kilęs iš iso todėl jam vieta būti paminėtu čia. Gal ir galima būtų pervardinti į Iso (disambiguation) ar Iso (daugiaprasmybė) bet nematau prasmės. Atvirai sakant man nelabai suprantamos "puristinės" nuotaikos. Primenu, kad Vikipedijoje priimta daryti redirektus į/iš Žodis - ŽODIS, kadangi ne visi visuomet parašo didžiosiomis, ypač kai turime reikalą su trumpiniais. --AndriuZ 12:17, 19 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Daugelis frazių, trumpinių ar pan turi daugiau nei vieną reikšmę, dažniausiai dauguma mūsų to net neįtaria, bet tai netrukdo mums turėti tokių straipsnių kaip Medis ar Titanas, kur aprašoma dažniausia reikšmė, o jei atsiranda kitų reikšmių, padaroma nuoroda į disambig. Taigi, darom ir čia nuosekliai - dabar tai tegul bus ISO organizacija, jei tik nors vienas iš tų trumpinių bus aprašytas atskirame straipsnyje, įdėsime ISO (reikšmės) (disambig). knutux 12:45, 19 Rugpjūčio 2005 (EEST)
Dabar yra ISO -> organizacija ir Iso su {{disambig}} - manau atitinka aprašytus enciklopedijos reikalavimus politika. --AndriuZ 13:45, 19 Rugpjūčio 2005 (EEST)
Kad ISO pasidarė nukreipimas kur priklauso tai labai pagirtina, tačiau tai nepadarė šio disambig straipsnio nei lašelio vertingesniu, reikia ir šitą trinti arba daryti redirect - toks nukreipiamasis (bet kitu pavadinimu - ISO (reikšmės)) gali būti reikalingas tik kai bus bent du straipsniai, kurie susiję su trijų raidžių kombinacija (iso). knutux 14:04, 19 Rugpjūčio 2005 (EEST)
Čia nauja Vikipedija:Politika ar ko nors nežinau? --AndriuZ 14:47, 19 Rugpjūčio 2005 (EEST)
Čia sveiko proto politika. Formaliai neieškosiu kurį Vikipedijos politikos punktą atitinka, bet esmė paprasta - jei straipsnis neturi prasmės (o kol kas nemačiau nei vieno argumento apie šio prasmingumą), jis trinamas. knutux 15:04, 19 Rugpjūčio 2005 (EEST)