Aptarimas:Halal

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Apie 70% pasaulio musulmonų vartoja Halal maistą[redaguoti vikitekstą]

Labai keistas teiginys. Taip išeina, kad likę 30 proc. nepraktikuoja tai ką nurodo Allah, Jo nesibijo ir vartoja Haram? Labai iššaukiantis teiginys gaunasi.

Manau šis teiginys nei yra teisingas, nei jo galima kur patikrint ir galvoju, kad jį reiktų išvis pašalint. Jei jį visgi galima patikrint, tai prašau paminėt kokiu principu šis procentas buvo išvestas (nuomonė, mokslinis darbas, apklausa telefonu ir pan.) ir koks to atoriaus ryšys su Islamu. --AbuRahma 17:28, 2008 rugsėjo 18 (EEST)

Gal jau autoriaus ryšių nenustatinėsim, tačiau teiginys tikrai abejotinas, reiktų aiškių šaltinių. O tarp kitko, kaip pastebėjau dauguma musulmonų šiaip ar taip nesibijo Alacho ir elgiasi ne pagal jo nurodymus... * Hugo ¿díme? 17:45, 2008 rugsėjo 18 (EEST)

O kodėl nenustačius?

O kur tamsta stebėjai musulmonus (per telika, laikraštyje, gal pats gyvenai islamškoj šaly ar pan.) ir ar čia paties stebėjimas duoda pagrindą teiginiui, kad "dauguma musulmonų" ar visgi vėl remiamasi neaiškiais šaltiniais? Jei čia tik pačio nuomonė, prašau tai pabrėžti, nes kiekvienas mūsų turime savo nuomonę. --AbuRahma 18:07, 2008 rugsėjo 18 (EEST)

Tai čia tik šiaip toks įspūdis susidarė gyvenant šalyje, kuri greitu laiku taps musulmoniška. Beje, aš ir rašiau „kaip pastebėjau“ :) * Hugo ¿díme? 18:10, 2008 rugsėjo 18 (EEST)

Na aišku. Šiaip gerą prognozę (kam gal negerą) suskėliai :). lol. Na bet Allah žino geriausiai. --AbuRahma 18:21, 2008 rugsėjo 18 (EEST)

Paveiksliukas[redaguoti vikitekstą]

Originalus paveiksliukas yra čia: http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Israel_7_015_Store_with_flesh,_Jerusalem_2005.jpg

Pavadintas: Author: Daniel Maleck Lewy, all permissions given. Palestinian store with religiously slaughtered meat.

Siūlau tada paveiksliuko pavadinimą pervadinti į pvz.: palestiniečių halal parduotuvė izraelyje, Halal mėsos parduotuvė Izraelio okupuotoje Palestinoje.

Nekaltas toks paveiksliukas, bet politinis išeina, ne? Jei nieko prieš, paieškosiu ir pasiūlysiu kitų šalių halal mėsos nuotraukų.