Aptarimas:Gulbė (žvaigždynas)

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ar verta aprašinėti detaliau žvaigždes žvaigždynų puslapyje? Juk Denebui turėtų būti paskirtas atskiras puslapis. Juk čia žvaigždyno puslapis. Siūlau žvaigždę aprašinėti tik tuo atveu, jei jai nenusimato atskiras puslapis. --Pixas 19:26, 14 Rugsėjo 2005 (EEST)

Manau verta. Jei toks aprašymas per daug išaugs, niekada nebus vėlu jį perkelti į atskirą straipsnį, o šiame palikti santrauką. Teoriškai vos ne kiekvienam objektui nusimato atskiras straipsnis, bet kol niekas apie jį pakankamai informacijos nepateikia, tai apie jį esanti informacija sėkmingai gali būti straipsnyje apimančiame truputį platesnę sritį (kaip šiuo atveju) E rulez 20:43, 14 Rugsėjo 2005 (EEST)
Gal aš apsėstas vikiprojektų idėjos, tačiau kadangi Pixas neabejotinai daugiausiai užsiima astronominiais straipsniais, tai gal galėtų surašyti siūlomus susitarimus Wikipedia:WikiProject Astronomija puslapyje, tada tokiems atsitiktiniams taisytojams kaip aš būtų lengviau susigaudyti, kada verta daryti papildymus, o kada geriau juos dėti į atskirą straipsnį ir pan. Šiuo konkrečiu atveju tvirtos nuomonės neturiu, tačiau labai trumpas prierašas turėtų prasmę tada, kai žmogus (kad ir aš pats) nėra didelis klausimo žinovas ir parašymas, kad kažkuri žvaigždė yra arčiausia Saulei arba ryškiausia ir pan. paskatintų per nuorodą pasižiūrėti plačiau, kitaip žvaigždžių sąrašas neatrodys labai įdomus. Kita vertus tai šioks toks informacjos dubliavimas, kuris nėra labai geras dalykas.Dirgela 21:39, 14 Rugsėjo 2005 (EEST)
Pritariu, kad vienas ar keli sakiniai sąrašuose gali sudomint skaitytoją. Kas dėl informacijos dubliavimo, tai aš apibrėžčiau taip: straipsnio A dalies (tarkim 1 skyriaus) ar viso straipsnio kopija straipsnyje B (pvz., kai kurie mitologiniai straipsniai, kur koks nors mitas yra atskirame straipsnyje bei yra kito straipsnio dalis), o Straipsnio A santrauka straipsnyje B nėra straipsnio A informacijos dubliavimas (pvz., šalies straipsnyje trumpa istorijos santrauka su nuoroda į platų istorijos straipsnį)
Geriau, kai daugiau parašyta, nei visai nieko neparašyta. Aš tik manau, kad papildomą informaciją apie žvaigždę reikia maksimaliai suspausti, kad nepaskęstų pagrindinė informacija apie žvaigždyną.--Pixas 09:40, 15 Rugsėjo 2005 (EEST)