Aptarimas:Go

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Sukūrimo data[redaguoti vikitekstą]

Šiek tiek netiksliai nurodyta žaidimo susikūrimo data. Pažiūrės angliškoj wikipedijoj Go (board game) ir rusiškoj Го pamačiau, kad ten nurodyta "tarp 2000 ir 200 m. prieš Kristų". Extate 19:11, 9 Sausio 2006 (EET)

Tiksliai negali būti nurodyta, nes nėra žinoma. Skirtingi šaltiniai nurodo skirtingai. Reikėtų remtis pirminiais šaltiniais, o ne kitais Vikipedijos straipsniais. --Mykolas OK 2008-12-08

„Fora“ ar „foras“[redaguoti vikitekstą]

Net aktyvūs žaidėjai kartais padiskutuoja: fora ar foras. Jei vis tik foras, tuomet linksniuojama ar ne. Problema: -as čia nėra lietuviška galūnė. Vilniaus go asociacijoje nusistovėjo foras. Ką apie tai mano kalbininkai? Ką apie tai mano šachmatininkai ir šaškių mėgėjai? Reikėtų nurodyti išorinį šaltinį dėl termino pasirinkimo. --Mykolas OK 2008-12-08

Dėl šio žodžio jau klausta VLKK [[1]. Pagal juos žodis foras yra tarptautinių žodžių žodyne, tačiau jo reiktų vengti. Geriau naudoti nuolaida arba lengvata.--Qwarc 15:01, 2008 gruodžio 8 (EET)

Kažkaip neplaningai išsivystė šis straipsnis ([2]): yra atskiri skyreliai „Foras“, „Žaidėjų laipsniai“ ir „Jei priešininkų lygiai skiriasi“ (visi trys iš esmės beveik apie tą patį), skyriuje „Taisyklės“ tarp jų įsiterpė poskyris „Palyginimai“ su gana abejotinu teiginiu „Go taisyklės paprastos, kaip šaškių, tačiau žaidimų įvairovė gerokai didesnė, nei šachmatų.“... Tad siūlyčiau plano projektą:

  1. Taisyklės (lenta, gyvybės, kirtimas, „gyvybė ir mirtis“, teritorija, „seki“, ko, įvairūs taisyklių variantai).
  2. Strategija ir taktika (partijos skirstymas į dalis ir pan.).
  3. Go rangai.
  4. Istorija.
  5. Go organizacijos.
  6. Kompiuterinis go.
  7. Vaizdavimas mene.

Kažin, ar dar ko nors reikės? Suprantama, „Išnašos“, „Išorinės nuorodos“ ir pan. atsiras neišvengiamai. Iš principo panašų planą būtų galima naudoti ir kitur... --Martynas Patasius 00:02, 2009 balandžio 18 (EEST)