Aptarimas:Gira

Page contents not supported in other languages.
Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.


Pasak vartotojo Atas, Straipsnio pagrindą sudaro tekstas iš http://www.lietuvos.net tinklapio. Tinklapio sutikimas naudoti žemiau esančią informaciją duotas.

Autorinės teisės dėl www.lietuvos.net[redaguoti vikitekstą]

Autorinių teisių pažeidimo perrašant straipsnį iš www.lietuvos.net tinklapio nėra. Parašiau straipsnio autoriui gerb. A. Vincentui Sakui (vincentas.sakas@takas.lt) el. laišką - jis pats su IP (163.167.61.138) pataisė straipsnį ir įdėjo eilutę, kuria pažymima, kad straipsnį kopijuoti leidžiama. Žiūrėkite straipsnio istorijoje ba. 27d. 18:33 val pačioje puslapio apačioje: [1]

enciklopedija[redaguoti vikitekstą]

Dėkui, kad patikslinote autorinių teisių situaciją, tačiau straipsnis šiuo metu labaiu panašus į publicistinį, o ne į enciklopedinį. Pasidairykite kaip atrodo kiti panašūs straipsniai, pvz., Alus, jei nevisai aišku kaip turėtų atrodyti enciklopedinis straipsnis. Be to didelę dalį straipsnio sudaro vieno autoriaus nuomonė, nelabai tinka ir pagraudenimai bei pasipiktinimai. Dirgela 22:45, 28 Bal 2005 (EEST)

ačiū už pastabas. Reikės pasistengti pasiekti neutralumo nesusijusius dalykus pašalinantarba nukeliant į kitą staipsnį.

  • Praėjo jau nemažai laiko, tačiau straipsnis vis dar nepanašus į enciklopedinį. Kai kurios pastraips, pvz., iš "Saugokime vaikų sveikatą" praktiškai išvis nepateikia enciklopedinės informacijos... Kas nors jį planuoja sutvarkyti? E rulez
Na jau daugiau nei du mėnesius niekas netvarkė, tai manau kad galima drąsiai sakyti, kad niekas nebeplanuoja, taigi gal reiktų imtis griežtesnių priemonių (trinti ištisas pastraipas ir negailestingai perdaryti likusias)? Knutux 11:57, 13 Liepos 2005 (EEST)

Sintetinė ir natūrali gira[redaguoti vikitekstą]

Sakyčiau, galima adekvačiai priešpastatyti natūralią girą sintetinei, nurodant tiesiog konkretų giros apibrėžimą. Gana akivaizdu, kad Coca-Colos gamybos "gira" tiesiog neatitinka giros, kaipo rauginto (fermentuoto) gėrimo apibrėžimo, atitinkamai, galima tarti, kad tai tiesiog neadekvataus "giros" termino naudojimo atvejis. Be to, dabartinis straipsnis gana plačiai nagrinėja papildomas temas, kurios galėtų tapti gan svarbiais atskirais straipsniais, pvz., dirbtiniai saldikliai. --Tractor 23:42, 29 Bal 2005 (EEST)