Aptarimas:Gipsas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ne itin logiškas sakinys[redaguoti vikitekstą]

Qwarc rašė - Kitas gipso susidarymo būdas - pramoninis. Gal geriau - technologinis? Žodis susidarymas turi dalelytę 'si', kuri turi prasmę - pats, o pramonėje gamintojai veikia tikslingai. Geresnis būtų sakinys - KITAS GIPSO ŠALTINIS - CHEMIJOS PRAMONĖS TECHNOLOGIJOS, KURIŲ METU...

tai visai teisingai dėl si dalelitės, tik niekas specialiai gipso ten negamina (nėra prasmės). jis pats savaime pasigamina, čia gaunasi kaip šalutinis produktas. Mažinant sieros junginių išmetimus į atmosferą, pastatomas , na pavadinkim tai filtru (nors ten konstrukcija žymiai sudėtingesnė) ir vykstant reakcijai su gesintomis ar negesintomis kalkėmis ar kitais panaišiais junginiais, medžiagomis, iškrenta kalcio sulfidas, o jis pats savaime prisigaudo drėgmės tai yra 2 vandens molekules po kurio laiko virsta gipsu. na gal aiškiau ir tiksliau technologinį procesą paaiškintų chemikas technologas. Bet akcentas tame, kad jis ne iškarto susidaro, o po kažkiek laiko ir tai nesusiję su pramonės gamintojais, o su gamta. Ir pramonėje gipso tikrai negamina (gipso ir taip daugiau nei pakankamai). Na bet jei jums norisi perdaryti straipsnį prašau - svarbiausiai kad esmė išliktų :)--Qwarc 22:21, 3 Spalio 2006 (EEST)

Gipsą negalima priskirti vien tik statybinėms medžiagoms, nes jis plačiai naudojamas žemės ūkyje, medicinoje ir kitur. Grąžinau kategoriją „Medžiagos“. --rencas 10:47, 2007 rugsėjo 6 (EEST)