Aptarimas:Gervuogė (gentis)

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Vaisiuose yra 87,3% vandens, 64% sausų tirpių medžiagų... įtartina (taip pat kaip ir užrašas ant pomidorų padažo etiketės: "100-ame gramų padažo yra 126 g. pomidorų" ;) ) E rulez 22:44, 26 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Šiuo metu apie Rubus gentį yra du straipsniai - Avietė ir Gervuogė. Siūlau nedubliuoti, o pervadinti straipsnį Gervuogė į pvz., Paprastoji gervuogė, o iš Gervuogė daryti redirect į Avietė.Dirgela 23:56, 26 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Lietuviškoje botaninėje literatūroje priimta Rubus gentį vadinti dviem vardais - avietė ir gervuogė. Šiai genčiai dar priklauso tekšė, katuogė. Kadangi tai nusistovėję liaudiški pavadinimai, tai jie ir vartojami. Aviečių ir gervuogių dar yra po keletą rūšių. Pvz. Lietuvoje auga kelios gervuogių rūšys: raukšlėtoji gervuogė, vagotoji gervuogė, stačioji gervuogė, septynlapė gervuogė, paprastoji gervuogė, lazdynlapė gervuogėygą ir krūminė gervuogė. Lietvikyje visos gervuogės apjungtos į vieną straipsnį - gervuogė, nes jų prinokusios uogos yra mėlynos ar juodos spalvos. Lygiai taip pat yra aviečių kelios rūšys, kurias reiktų aprašyti bendrai ar atskirai pagal rūšis. Straipsnis avietė yra bendras visos Rubus genties aprašymas. Algirdas 00:15, 27 Rugpjūčio 2005 (EEST)
Tai gal vienareikšmiškumo dėlei pervadiname avietės straipsnį į avietė (gentis) (ar tiesiog į Rubus) ir sukuriame atskirą straipsnį avietėms (analogišką gervuogėms). Dar jei bendriausiame straipsnyje aprašyti tai, kas aprašyta šiose diskusijose (kad naudojami du pavadinimai), tai būtų paprasčiau? knutux 08:18, 27 Rugpjūčio 2005 (EEST)
"Gervuogė" moksliškai tapati avietėms (Rubus gentis), liaudiškai tai kelios aviečių/gervuogių genties rūšys, kurios bendro moksliško pavadinimo neturi, atitinkamai taisau straipsnį. Šiek tiek abejonių kelia tik interwiki nuorodos šiuo atveju.Dirgela 09:40, 27 Rugpjūčio 2005 (EEST)
Perdarysiu šį straipsnį iš esmės kitaip, jei jau iškilo neaiškumų dėl pavadinimų. Algirdas 09:54, 27 Rugpjūčio 2005 (EEST)
Na jau dabar atrodo suprantamiau, tik dar beliko išsiblusinėti iki sekcijos lygio, o tada jau amen. Tada kas bus su Corvus gentimi iš paukščių, kurioje kiekvienas genties paukštis vadinamas lietuviskai skirtingai. Algirdas 12:01, 27 Rugpjūčio 2005 (EEST)
Dabar tai viskas labai aišku. Dirgela 14:10, 27 Rugpjūčio 2005 (EEST)