Aptarimas:Fašizmas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Fašizmas tikrai nėra politinė teorija, geriausiu atveju doktrina. Dirgela 10:15, 18 Gruodžio 2005 (EET)

kaip su A,Smetonos režimo vertinimu[redaguoti vikitekstą]

Šioje sferoje galiu būti tik idėjų generatorius - patarėjas. Įdomu sužinoti Jūsų nuomonę.

Asmeniškai aš rašyčiau, kad antidemokratinis ir tiek (todėl nežymiai pataisiau, prasmė neprarandama). --Atlantas 17:23, 20 Vasario 2006 (EET) Matai, Atlante - autoritarinis reiškia, kad vadovaujamasi ne tiek teise, kiek autoritetais (net wiki matau tos dvasios), taigi jis pirmiausiai reiškia -teisnės valstybės nepilną brandą ar kaip kitaip pasakyti -teismai yra, bet yra ir prezidento skambutis, prieš kurį, net įstatymas ne kažin ką reiškia...antidemokratinis - kad paminta daugiapartinė sistema -pliuralizmas ir t.t. dalykai lyg ir susiję, kažkiek ir atskiri - sunku nuspręsti -reikia specialistų...bet juk mes ie mūsų seneliai - nefašistai...susirūpinęs Turbo 20:15, 20 Vasario 2006 (EET)
Gal A.Smetonos valdymą apibūdinti kaip su tam tikromis autoritarizmo žymėmis? Autoritarinis reiškia ir antidemokratinis (nors įdomus varinatas -politinis autoritetas jį naudoja -...demokratijai išlaikyti), bet, teoriškai -neatvirkščiai, gali būti antidemokratija be autoriteto -ypač - byrant režimui...Turbo 09:41, 22 Vasario 2006 (EET)
Kas yra autoritarizmas parašyta atskirame straipsnyje. Autoritarizmo siejimas su žodžiu "autoritetas" nelabai atskleidžia esmę, nes "autoritetas" kaip taisyklė yra autoritetu tik nedidelei gyventojų daliai ar net tik savo paties akyse. Dirgela 18:08, 22 Vasario 2006 (EET)

fašizmas ir nacizmas[redaguoti vikitekstą]

Straipsnyje suplakamas fašizmas ir nacizmas, ypač paskutinėse dalyse. FAišzimui nėra būdingos rasistinės idėjos privedusios nacius prie holokausto. Dirgela 22:31, 21 Vasario 2006 (EET)

Apibrėžimas[redaguoti vikitekstą]

Trūkumas. Pagrindinis apibūdinimas. Kas tai yra. arz (aptarimas) 22:19, 21 lapkričio 2017 (EET)[atsakyti]

Kadangi vieningo apibrėžimo nėra, tai tam tikriausiai reikėtų atskiro skyrelio. Pataisiau į bendro pobūdžio pagal VLE, Britannica.--SubRE (aptarimas) 23:50, 21 lapkričio 2017 (EET)[atsakyti]