Aptarimas:Energinis vampyras

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Energ. vampyrai yra šių laikų išradimas - tiktai POV. Visiškai diskredituojama kitokia nuomonė. Hugo.arg 20:38, 2007 Birželio 4 (EEST)

Šaltinis? --Nomad 20:46, 2007 Birželio 4 (EEST)
Na gal ne POV o ne visai tiksliai suformuluota, pvz. išpopuliarėjo būtų geriau:))) Angl wiki rašoma, kad tokia sąvoka apskritai atsirado XXa, tai turbūt priskirtumėm šiems laikams. Iš tikrųjų labai tingisi kištis kol dar nesimušate labai, vis dar nesuprantu, o kokia ta kitokia nuomonė, kokią Hugo.arg norėtų šio straipsnio tekste matyti? Mea 20:52, 2007 Birželio 4 (EEST)
Hugo.arg ir pats nežino, kokią nuomonę norėtų čia matyti, jis tik bando man keršyti už nesėkmę NSO straipsnyje, todėl eina per kitus mano straipsnius ir ieško, kur prisikabinti. --Nomad 20:54, 2007 Birželio 4 (EEST)
Baik kaip užsuktas su tuo keršijimu čia. Tiesiog dabar tik peržiūrėjau daugumą tavo straipsnių ir pamačiau, kad ten ta pati tvarka, kaip ir su NSO. Nešališkumas yra kai pateikiamos abi nuomonės ir jos yra LYGIAVERTĖS. O ne kaip Nomad mėgsta pateikti "mokslininkų" nuomonę kaip nenuginčijamą, o štai objekto šalininkų argumentus čia pat diskredituoja. Taip negalima. Hugo.arg 20:56, 2007 Birželio 4 (EEST)
Šalininkų argumentus diskredituoja moksliniai duomenys ir mokslas, o ne Nomad. Nomad tik surašo tai į vikipediją. Nėra jokios priežasties, kodėl klaidinga nuomonė turėtų būti pateikta kaip lygiavertė teisingai. --Nomad 20:59, 2007 Birželio 4 (EEST)


Tai ar Hugo.arg remiasi kažkokiu šaltiniu, ar tik savo nuomone darydamas pakeitimus? Laukiu šaltinių. --Nomad 23:49, 2007 Birželio 5 (EEST)

Būtų gerai jei būtų patikslinta, kokie yra „šie laikai“, tai 21 amžius ar nuo 20 ar nuo 18 amžiaus? --Atlantas 17:44, 2007 Birželio 9 (EEST)
Man atrodo, iš konteksto pakankamai aišku, kad "šie laikai" yra priešpastatoma senovės laikams, kai kūrėsi mitai apie vampyrus. Plačiau apie tai, ką reiškia "šie laikai", "šiuolaikinis", "modernus" galima rasti žodynuose. Ir taip - būtų tikrai gerai, jei būtų parašyta kada tiksliai pirmą kartą atsirado šis terminas, tik aš tokios informacijos neturiu. Yra tik apytikslė. --Nomad 19:53, 2007 Birželio 9 (EEST)

Siūlau pavadinimą keisti į Energinis vampyras, kadangi su energetika kaip ekonomikos ir gamybos šaka tai nesusiję, o siejama su energijos siurbimu. Žiūrėkite Terminų banke: Yra 1 terminas su energetinis (energetinis kuras - naudojamas energetikoje) ir 18 terminų su energinis ir energinė. --rencas 18:55, 2008 lapkričio 4 (EET)

Psichologijoje[redaguoti vikitekstą]

Pirmojoje nuorodoje nieko nerašoma apie energetinio vampyro sąvoką psichologijoje, todėl ji netinka. Antra tėra delfi, kuris iš toli netinka pagrįsti mokslinei (šiuo atveju – psichologijos) temai. Visas tas skyrius, panašu, yra tiesiog kažkieno pasvarstymai, o psichologijoje ši sąvoka nelabai naudojama. --Nomad 10:34, 2008 lapkričio 6 (EET)

Ir dar įdomus klausimas: tą 1964 m. knygą Hugo skaitė ir žino kad ten aprašoma tas ką jis čia įdėjo į vikipediją - ar tik įdėjo nes matė ją kažkur kitur? --Nomad 10:39, 2008 lapkričio 6 (EET)

Ta E.Berno knyga buvo prieš keletą metų perleista rusų kalba. Gan įdomi, bet energinius vampyrus aš ten neprisimenu... --rencas 12:06, 2008 lapkričio 6 (EET)
Energetinio vampyro sąvoka psichologijoje nenaudojama, galbūt yra kelios metaforinės užuominos psichoanalizėje. Mokslinių psichologijos straipsnių šia tema neradau. Pagal šią nuordoą [1] galima spręsti, kad tai parapsichologijos sąvoka. Jei to negana, galiu pasiteirauti pas žmogų, kuris tikrai žino. --Mea 11:08, 2008 lapkričio 6 (EET)

Normalioje psichologijoje sąvokos energinis vampyras nėra. Tai pseudomokslinė sąvoka, pagrįsta tik išvedžiojimais ir perkeltine žodžio energija prasme, mėgstama kai kurioje populiarioje, bet nemokslinėje literatūroje. Tad, manyčiau, tą skyrelį reikia perrašyti aiškiai nurodant sąvokos nemoksliškumą. --rencas 12:06, 2008 lapkričio 6 (EET)