Aptarimas:Egzempliorius

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kažko trūksta. Tokio nepalik, nes ilgai neišbus (ištrins) -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Sevass (aptarimasindėlis) 19:42, 2007 rugsėjo 27 (EEST)

Be to, apie tai jau parašyta straipsnyje Objektas (programavimas). Siūlau trinti. --Martynas Patasius 22:38, 2007 rugsėjo 27 (EEST)
Objektas kaip ir egzempliorius yra naudojami ne tik programavime, bei kartais jų reikšmės sutampa, tačiau kai kalbama apie objektą dažniausiai vartojama kaip bendresnė sąvoka. --Atlantas 23:47, 2007 rugsėjo 27 (EEST)


Kas čia per straipsnis? Siūlau trinti, nebent atsirastų koks didvyris ir visiškai pataisytų... Taccido 23:29, 2007 spalio 2 (EEST) 23:28, 2007 spalio 1 (EEST)

Ištryniau ir pakeičiau straipsneliu apie kur kas dažnesnę prasmę. Jį galima/reikėtų papildyti kitais „egzemplioriais“ (kaip otheruses) - iš mokslo filosofijos, programavimo, bet tai turėtų būti atskiri straipsneliai.--rencas 07:34, 2007 spalio 3 (EEST)

O tai kaip jus verciate programavime zodi "instance"? Bent mes vgtu verciam kaip egzempliorius. Tai gal reiktu si skyreli padaryti kaip daugiaprasmį? esu naujokas wiki, pripazistu tai. --scanbix 11:34, 2007 spalio 3 (EEST)

Aš čia ne autoritetas, mano programavimo žinios tiek nesiekia. Nors pagal prasmę instance gali būti verčiamas kaip egzempliorius (jei reiškia klasės atstovą kaip konkrečią klasės realizaciją).
Normaliai parašytą straipsnelį apie instance atitikmenį egzempliorius (jei lietuviškai tas instance tikrai taip vadinamas) galima:
a) įdėti į šį straipsnį kaip skyrelį su pavadinimu „Egzempliorius programavime“ (kadangi pagal prasme yra pakankamai artima pagrindinei egzempliorius prasmei)
b) prijungti prie šio straipsnio Egzempliorius per nurodantį sakinį pačioje straipsnio pradžioje: „Apie sąvoką „egzempliorius“ programavime skaitykite čia“, ir po čia paslepiate nuorodą į atskirą straipsnelį.
Nors iš esmės tą pačią informaciją galima pateikti straipsnyje, kuris atitiktų anglišką Instantiation. Tokiam straipsniui būtų galima išsyk pateikti interwiki nuorodą į anglišką Instantiation (computer science). --rencas 14:26, 2007 spalio 3 (EEST)