Aptarimas:Dermė

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Derėtų dėti nuorodą į diatoniką apskritai ir ten labiau išplėstai paaiškinti principą. Šis įrašas turėtų būti "dukterinis".

Daugiau nebežinau, ką tvarkyti, bet ištrinti pastabos nedrįstu.

Tiek to ir tvarkymo, atsidarai angliškoje Wikipedijoje „Diatonic Scale“ ir išverti. Dėl struktūros - žmogus, perskaitęs vieną straipsnį turi jau miglotai suprasti, apie ką eina kalba. Parašymas "Gama lygtis yra tokia ir tokia diferencialinė lygtis" niekam nenaudingas, reikia labai bendrai duoti suprasti, kas tas yra diferencialinė lygtis ir taip pat prirašyti, su kokiu sviestu kertama ta gama lygtis. Rytoj sutvarkysiu straipsnį iki galo, jei pats to nepadarysi. Carneyfex 00:31, 1 Vasario 2006 (EET)
P.S. visada pasirašinėk parašydamas po savo teksto ~~~~.
P.P.S. ai, velniop, šiąnakt vis tiek nieko gudraus neveikiu, parašysiu aš šitą straipsnį dabar. Carneyfex 00:35, 1 Vasario 2006 (EET)

Kažkiek patvarkiau pagal nusistovėjusią lietuvišką muzikologijos terminiją. Bet reikia iš esmės tvarkyti visą muzikos teorijos straipsnių sistemą. Antai, esti painiava tarp savokų gama, dermė, garsaeilis. Yra painiava tarp terminų nata, gaida, muzikinis garsas, muzikinis tonas. Šiaip rašant muzikologinius straipnius siūlyčiau remtis neseniai išėjusia lietuviška Muzikos enciklopedija (trys tomai) arba bent A. Krutulio muzikos terminų žodynu. Nes kitu atveju, ypač verčiant iš anglų k, gaunais bele kas... Pagarbiai - --Eirimas 14:13, 2009 rugsėjo 7 (EEST)

Dar kartą peržiūrėjau, parašiau str. „Gama“ Iš sąvokų ryšių, atsirandančios nuorodų sistemos aiškėja, kad pagrindinis straipsnis turi būti ne „diatonika“, bet „dermė“. Į jį tilptų visos dermių rūšys: diatoninės, anhemitoninės, chromatinė, mikrotoninė, dirbtinės dermės. Reikės pervadinti ir sutvarkyti. Taip pat trūksta natų pavyzdžių. Jei rasiu laiko - padarysiu ir įdėsiu. --Eirimas 12:31, 20 liepos 2010 (EEST)[atsakyti]

Sveiki, šiek tiek subendrinau (viki nebuvo straipsnio dermė (muzika)), praplėčiau. Reikėtų ir dar papildyti, įmesti natų pavyzdžių, nuorodų į įvairių kultūrų ir epochų muziką. Bet nevalioju to padaryti per vieną dieną, tad dar reiks paplušėti.

SIŪLAU PERVADINTI Į „DERMĖ“, nes į jį eina kitų str. nuorodos. Ką manote? --Eirimas 15:32, 20 liepos 2010 (EEST)[atsakyti]