Aptarimas:Degimo reakcija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Nežinau, kai lietuviškoje terminologijoje. Ar oksidacija tai procesas susijęs su deguonimi, ar platesnė sąvoka, tokia kaip angliškoje wiki:

CH2S + 6F2 → CF4 + 2HF + SF6 + šiluma

Nuo to ir degimo reakcijos apibrėžimas gali priklausyti. Orionus 13:11, 2007 Liepos 25 (EEST)

Šiaip degimas lietuviškoje literatūroje (žinynuose, vadovėliuose ir pan.) rašoma, kad tai yra oksidacijos reakcija. Negaliu parodyti spausdintos literatūros, bet galima surasti ir internete 1. Kitur dar kitur apibūdinama kaip medžiagos sąveika su deguonimi. Bet manau jeigu taip priešinatės gal tada rašyt „cheminė reakcija, kurios metu...“. --Osmis 14:08, 2007 Liepos 25 (EEST)
Šiaip jau tai dvi skirtingos problemos, Osmi. Nuoroda į egzoterminę reakcija (procesą) yra ir angliškos wiki apibrėžime. Degimo reakcija ne visada susijusi su ugnimi, o tuo pačiu ir šviesa. Yra dar toks procesas kaip "deginti kalkes". Tai viena. O natra, pirmame pasisakyme gal ne taip sudėjau akcentus. Reikėjo klausti, ar degimo reakcija chemijoje tai visada oksidacijos reakcija?. Orionus 14:36, 2007 Liepos 25 (EEST)
Straipsnyje parašiau: „Galima pažymėti, kad visos vieninių ir sudėtinių medžiagų degimo deguonyje arba ore reakcijos yra oksidacijos reakcijos“. Jeigu esate labai tikslumą mėgstantis žmogus, prirašykite, kad degimas ne visada susijęs su oru ir jeigu žinote parašykite, kuomet tai būna. Kiek aš žinojau - parašiau. --Osmis 14:42, 2007 Liepos 25 (EEST)
Na ir kuo jums užkliuvo: "Degimo reakcija, arba degimo procesas - egzoterminė reakcija kurios metu vyksta degiosios medžiagos oksidacija. Jo išoriniai požymiai yra šilumos ir kartais šviesos išsiskyrimas."? Egzoterminė reakcija tai visai teisingas apibūdinimas, kuris duoda ryšį su dar viena sąvoka - egzoterminis procesas ir niekuo neprieštarauja jūsų parašymui. Ir pridėjau žodį kartais, nes gal būt ne visi degimai vyksta taip, kad net šviesa išsiskirtų (na bent jau šitai man taip atrodo - dėl to neesu tikras, čia galėtų tik chemikas pakomentuoti ir patikslinti). Orionus 14:58, 2007 Liepos 25 (EEST)
Nu tegu būna paminėta ta egzoterminė reakcija, atstačiau. --Osmis 15:51, 2007 Liepos 25 (EEST)