Aptarimas:Branduolinė energija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ar reikalingas šitas straipsnis (toks kaip dabar yra)? Kažkaip apie pačia branduolinę energiją nieko neparašyta, tik kažkokios kelios mintys apie gamybos nedidėjimą, tai gal geriau nieko nei tai kas yra? Knutux 15:43, 15 Bal 2005 (EEST)

Čia kiek atsimenu perkelta iš kažkokio kito straipsnio, kur tas tekstas dar mažiau tiko ;) --Dirgela 17:30, 15 Bal 2005 (EEST)

Visiskai nesutinku, branduoline energija yra energija, kuri issiskiria dalyjantis arba jungiantis atomu branduoliams, tai nera "technologija". Toliau visai neaisku, kalbama ir apie technologija ir apie branduoline energetika kaip apie pramones rusi. Autoriui reiketu apsispresti apie ka jis sneka, nes cia yra trys temos:

1. Branduoline energija (kas tai yra, kaip vyksta, istorija, mokslininkai)

2. Branduolines energetikos technologijos (reaktoriai, ju tipai, medziagu isgavimas, saugojimas, laidojimas)

3. Branduoline energetika, kaip pramones rusis (elektrines, darbuotojai, poveikis gamtai, gamyba, suvartojimas, perspektyvos). Submixster

Pritariu Submixter, siūlau straipsnį pervadinti į Branduolinė energetika, nes su ta branduoline energija čia jau gaunasi kūryba, o ne enciklopediniai duomenys. Branduolinė energetika: a) Energetikos šaka, kurioje energija, išsiskirianti branduolių dalijimosi metu, naudojama elektros ir šilumos energijai gaminti, taip pat kitiems taikiems tikslams, b) Energetikos šaka, naudojanti branduolinę energiją elektrai ir šilumai gaminti, c) Mokslo ir technikos šaka, kurianti metodus ir priemones branduolinei energijai keisti. Branduolinė energija: Vidinė atomo branduolio energija, susijusi su branduolį sudarančių nukleonų judėjimu ir sąveika. Energija išsiskiria, jeigu dėl branduolio virsmų susidaro branduoliai, turintys didesnę savitąją ryšio energiją. Daugiau apibrėžimų galima rasti LR Terminų banke - http://www.lrs.lt/pls/tb/tb.search . Problema, kad Lietuvoje politikai priėmė Branduolinės energijos įstatymą http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=289257 , kuris verčiau būtų pavadintas Branduolinės energijos naudojimo įstatymu arba Branduolinės energetikos įstatymu.