Aptarimas:Bio-Savaro dėsnis

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Dėl Bio-Savaro dėsnio[redaguoti vikitekstą]

Jei neklystu, tai matau, jog remiesi Rinkevičiaus knyga, bet aš ne apie tai. Siūlau pataisyti straipsnyje apie Bio-Savaro dėsnį vietą, kur aprašomas solenoido kuriamas magnetinis laukas. Manau, kad čia geriau tinka bendresnis atvejis, kai magnetinį lauką kuria ritė, kuomet bendroje išraiškoje išlieka kosinusų skirtumas, o toliau išnagrinėti solenoidą ir būtent tada padaryti išvadą apie jo kuriamą magnetinį lauką. Čia juk Vikipedija, skirta paprastiems žmonėms, todėl daug ką nutylint paprastam žmogui kartais sunku ir besusigaudyt :-) - andrius.v 14:06, 2007 Sausio 8 (EET)

Taip, remiuosi Rinkevičiaus knyga ir ne tik ja ;-) Bet tavo pasiūlymo nesupratau... Gal gali parašyti formulę ar vietą (konkrečiai), kurią reikia papildyti, pataisyti ir pan.?.. :-| RokasT 18:25, 2007 Sausio 8 (EET)

Na aš tiesiog nenorėjau kišti nagų prie tavo straipsnio. Brūkštelsiu čia mintį, nepyk, matematines formules parašysiu paprastai:

Siūlau rašyt ne solenoido, bet ritės magnetinė indukcija. Tokiu atveju tiesiog suintegruok nuo α1 iki α2 ir palik išraišką:
μ0IN/2l * (cosα2 - cosα1)
Ir tada tark maždaug "solenoido atveju", nurodyk nuo kur iki kur kinta rėžiai ir jau tada gauni šią išraišką: