Aptarimas:Baltarusiai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ne, na kas čia pavadinime per nesąmonės skliausteliuose. Straipsnyje galima nurodyti du tautos pavadinimus, bet pavadinime- ne. Pasirinkime pavadinimą: Gudai ar Baltarusiai (man asmeniškai artimiau baltarusiai).--Gandras 10:17, 2007 Vasario 4 (EET)

ka jus cia nusisnekat dar Kijevo rusios laikais si zeme buvo Baltu apgyvendinta ir mokejo duokle rusiams, kai dar nebuvo rusu, ir per 300 metu vasaliskumo jie prieme ortodoxu tikyba kuri buvo slaviska...tai ir visas Baltarusiu slaviskumas, o genai tai tie patys kokie pas Lietuvius yra...del to ir jungesi prie Lietuvos, o ne prie lenkijos, ukrainos ar maskvos ar novgorodo -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 78.151.207.251 (aptarimasindėlis) 15:11, 2008 lapkričio 19 (EET)

Tai visiškas absurdas. Žinia, kad LDK, ir ypač Vytauto laikais, vykdė planingą baltarusių ir dabartinės Ukrainos žemių kolonizaciją, apgyvendindama jose lietuvius, bet supiršti slavus su baltais - to jau per daug ;). Nebent, anonime, jums toks požiūris susidarė pažvelgus į penktos klasės vadovėlį :);).--Kellogg257 15:26, 2008 lapkričio 19 (EET)
Na ir prašom pateikti nors vieną rimtą šaltinį, kur rašoma, kad baltarusiai yra baltai. Nes dabar tas piktinimasis tai atrodo juokingai. :) * Hugo ¿díme? 15:18, 2008 lapkričio 19 (EET)
pats tu visiskas absurdas, gal gali pasakyti is kur ta Baltarusija atsirado? Be to 10 kartu didesne uz Lietuva ir prisijunge be kraujo, o vat krauja liejo butent pries Kijeviecius ir Maskviecius. Kam jiem to reikejo jeigu jie buvo to pacio kraujo ir net tikybos? Logiskai nepaaiskinsi, o Lietuviai LDK metu siusdavo igulas, o ne kolonizatorius kliedesi tu. Dabar saltiniai - ju neregistruoju, bet skaites esu dar Kijevo rusios metrastyje rasoma kad Baltarusiai ir Jotvingiai mokejo duokle rusiams, o kitame jau Maskvieciu metrastyje rasoma pasididziuojant kai rusiai statosi tvirtove Vitebske ir kad vietiniai gyventojai Lietuviai bijo is misku ir pelkiu iseiti ir gintis (cia netgi manau rusiskoje wiki apie Vitebska ar Polocka rasit sita fakta). O be to pasiziurekit i upiu ir vietoviu vardus - visi jie yra Baltiski, dar daugiau Krivyciai, Polovcai ir Dregoviciai yra paciu Baltarusiu pripazistami kaip trys gentiniai junginiai is kuriu Baltarusiai ir kile. Krivyciai net verst nieko nereik jei zinai kas buvo kriviu krivaitis, Dregovyciai - Drauguvyciai, Polovcai - tai P(u)olauciai (sitas apslavejes jau, bet aiskus Lietuviskas zodis). Be to vyciai galune yra Jotvingiska arba Jotvyciu, kurie nesuslavejo, o buvo sunaikinti arba pasitrauke i Lietuva po lenku ir kryziuociu bei Kijevieciu puolimu ir skerdyniu, kai kurie asimiliavosi (visos aviciai ir eviciai pavardes yra gryniausiai Baltiskos kilmes ir reiskia Vyti)...vaikiukai snargliukai, kapstykite giliau -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 78.151.207.251 (aptarimasindėlis) 00:12, 2008 lapkričio 20 (EET)
Prašom neįžeidinėti Vikipedijos narių bei administratorių, nes būsite blokuotas. Tai, ką jūs pateikėte, pirmas dalykas, net nesuprantama (gal padauginote neaiškios kilmės medžiagų?), o antras - tai tik jūsų asmeninė nuomonė. Pasiskaitykite čia. Tuo tarpu, aš su jumis šią diskusiją užbaigiu. --Kellogg257 00:22, 2008 lapkričio 19 (EET)

Anonimas užblokuotas savaitei už įžeidinėjimus. Jei dar pasikartos - sankcijos griežtės--Qwarc 00:34, 2008 lapkričio 20 (EET)