Aptarimas:Azovo kazokų kariuomenė

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Siūlau arba įkelti į Kazokai, arba sukurti atskirą kategorija kazokams, tik nežinau kur. - andrius.v 12:16, 2007 Vasario 26 (EET)

Turbūt geriau atskira kategorija. O kur... Angliškoje Vikipedijoje tokia kategorija ("Cossacks") įeina į "Russian population groups" ir "Ethnic groups in Ukraine". Rusiškoje Vikipedijoje "Казачество" įeina į "История России", "История Украины с XIV века по 1917" ir "Россия до 1917 года". Ukrainietiškoje - "Козацтво" įeina į "Громадські організації" ir "Військова справа". Vokiškoje - "Kosaken" - į "Volk in Russland", "Ukraine", "Kavallerie". Lenkiškoje - "Kozacy" - į "Historia Ukrainy", "Ukraińcy", "Wojskowi". Turbūt galima būtų galvoti apie esamas kategorijas "Europos tautos", "Kariuomenė", "Ukraina", "Rusija", "Rusijos istorija" (iš pastarųjų dviejų reikėtų išsirinkti vieną; kategorijos "Ukrainos istorija" dar nėra). --Martynas Patasius 14:13, 2007 Vasario 26 (EET)
Siūlyčiau nenaudoti Ukrainos ir Rusijos kategorijų, tik priskirti Europos tautoms ir iš bėdos kažkokiai karinei kategorijai. Nes kažin ar daug kam patiktų, jei lietuvių kategoriją kas priskirtų prie Rusijos istorijos ar pan. knutux 14:28, 2007 Vasario 26 (EET)
Manyčiau, kad šis straipsnis ir kiti apie kazokų kariuomenes turėtų patekti į vieną iš karinių kategorijų (greičiausiai - kaip atskira kazokų pakategorė), kadangi kazokai buvo karinis luomas. Į tautų kategoriją turėtų būti priskirti tie straipsniai apie kazokus, kurie juos aprašo kaip etninę grupę (ne, jei jie aprašyti tik kaip karinis darinys).
Šis straipsnis taip pat turėtų patekti į Rusijos ir, ko gero, Ukrainos istorijos kategorijas. Kai kurie straipsniai apie kazokus turės patekti ir į Žečpospolitos (ATR) istorijos kategoriją, kadangi pradžioje kazokai buvo pavaldūs ATR, ATR turėjo kazokų dalinių. --rencas 15:24, 2007 Vasario 26 (EET)
Turbūt geriau, kad liktų kaip atskiras straipsnis, nes 'kazokai" ir taip labai didelis.--Dirgela 21:10, 2007 Kovo 4 (EET)
Kai prie „Kazokai“ prijungs dar 10 kazokų kariuomenių (tiesa, dalis dar neparašyti), straipsnis „kazokai“ padidės beveik dukart... (kol kas --rencas 16:31, 2008 sausio 21 (EET)