Aptarimas:Antiteizmas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Labiausiai užkliuvo šie teiginiai:

Antiteistų įsitikinimu, jei dabartinis pasaulis yra netikęs, būtina (užuot kentėjus ir laukus pomirtinio atpildo) rasti naujos, geresnės santvarkos principus bei (jei reikia, ir jėga) ja pakeisti dabartinę. Tikrai net ir jėga?

Šiems teiginiams pagrįsti jie turi labai seniai įvykusių istorinių faktų. Tiesa sakant, yra daug ir visai neseniai įvykusių faktų. Ir tebevykstančių.

ir patys mokslininkai teigia, jog jų atrandami ar paneigiami faktai su Dievo buvimu neturi nieko bendra. – čia nebent atskirų mokslininkų nuomonė. Nemaža dalis mokslininkų atvirkščiai, mano, kad tai turi daug bendro.

Kadangi bet kuris tradicinis ar netradicinis tikėjimas Dievu, antiteistų nuomone, slopina aktyvią kovą ir prisideda prie esamos sunkios padėties išsaugojimo, antiteistai laiko visas religijas blogiu ir su jomis aktyviai kovoja. Neišplaukia: budizmas, pvz., yra religija be dievo.

Pavyzdys irgi nei šioks nei toks, išimtas atskirai, neaišku koks to pasisakymo kontekstas. Visą straipsnį reikėtų perrašyti, mano nuomone, nes čia antiteistai akivaizdžiai demonizuojami.

--Nomad 20:50, 2008 gegužės 27 (EEST)