Aptarimas:Antisemitizmas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Straipsnyje nepaaiškintas vienas iš svarbiausių dalykų – kokios antisemitizmo priežastys. Skicq

Problemos su straipsniu[redaguoti vikitekstą]

Ar reikalingas tas skyrius apie termino reikšmę? Antisemitizmas lyg ir visada reikšdavo priešiškumą žydams. Juk ir filosofija reiškia ne meilę išminčiai, o žymiai konkretesnį dalyką. Ar stimulas jau senokai nebėra aštrus pagalys gyvuliams varyti. Paminėti reikšmę tarp kitko galima, bet ar verta daryti atskirą skyrių?

Lietuviška tematika užima neproporcingai didelę dalį. Tai aišku geriausia būtų spręsti papildant likusį straipsnį, bet čia aišku niekas nėra įpareigotas tą daryti, visi rašome ką norime. Todėl galbūt galima spręsti paliekant žymiai mažiau apie antisemitizmą Lietuvoje, su nuoroda į pagrindinį straipsnį Antisemitizmas Lietuvoje. Kiek matau, medžiagos ir reiškmingumo atskiram straipsniui pilnai pakanka.

Trečia problema, kad nėra nei vieno šaltinio, išskyrus antisemitizmui Lietuvoje.

Na ir visai smulkmena, „taip pat skaitykite“ skyrius reikalingas, kuomet tų nuorodų neišeina rišliai įpinti į tekstą, o jos yra labai susijusios su tema. Holokaustą tikrai bus galima kažkur paminėti straipsnio tekste.

Pamėginsiu savaitgalį rasti laiko ir pats prisidėti prie šio straipsnio tvarkymo. --Nomad (aptarimas) 09:41, 16 rugpjūčio 2012 (EEST)[atsakyti]

Nomad, ačiū už pastabas ir pagalbą. Sutinku, galėtų būti atskiras straipsnis apie antisemitizmą Lietuvoje. Paieškosiu šaltinių apibudinančių antisemitizmą pokario ir nepriklausomoje Lietuvoje. Taip pat ketinu išplėsti Holokausto straipsnį, pirmiausiai pristatyti komisijos išvadas. Manau, turėtų būti ir atskiras straipsnis apie Holokaustą Lietuvoje. Laukiu patarimų. --AndriusKulikauskas (aptarimas) 09:53, 16 rugpjūčio 2012 (EEST)[atsakyti]