Aptarimas:Alkoholis

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Siūlau palikti atskirus str., vieną apie chemiją kitą apie vartojimą, įtaką visuomenei ir pan. --Atlantas 17:42, 2006 Gruodžio 1 (EET)

Sprendžiant iš nuorodų į kitas kalbas, šitas straipsnis turėtų būti apie alkoholį iš cheminės pusės. Jei straipsnis ne apie tai, tas nuorodas reikėtų pašalinti (arba pakeisti kitomis). Be to, straipsnyje nėra nieko apie "alkoholio įtaką visuomenei" - yra tik propagandinio (ne enciklopedinioi) pobūdžio žinios apie žalą sveikatai (o tai ne tas pats!) Nevidonas

Papildymas - žmonės geria ne alkoholį, o alkoholinius gėrimus. Nevidonas 18:43, 2007 Kovo 26 (EEST)

Dar papildymas - ta dalis "Lietuvos visuomenėje" labiau tiktų straipsniui Alkoholizmas Nevidonas 15:22, 2007 Kovo 28 (EEST)

Straipsniai Alkoholis ir Alkoholiai daro nuorodą į tą patį straipsnį kitomis kalbomis (pvz. anglų en:Alcohol). Siūlau šituos straipsnius sujungti į vieną (ar geriau pavadinimas vienaskaita, ar daugiskaita?), o antialkoholinę propagandą, dabar esančią straipsnyje alkoholis, perkelti į straipsnius alkoholizmas ir alkoholinis gėrimas (kiek joje yra vertingos pagrindžiamos informacijos). Nevidonas 12:03, 2007 Balandžio 4 (EEST)

Turėtų būti vienaskaita, nebent vienaskaitos ir daugiskaitos prasmė skiriasi, bet šiuo atveju manau, kad ne.--Dirgela 11:30, 2007 Balandžio 6 (EEST)

Užklausa "spiritas" nukreipia į šitą straipsnį, o ar neturėtų nukreipti į "etanolis"? --Miciusm 09:35, 15 birželio 2010 (EEST)[atsakyti]