Aptarimas:Absentas

Page contents not supported in other languages.
Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.


Prancūziškas vartojimo būdas aprašytas du kartus, gal reiktų tik nurodyti į apačioje pateiktus vartojimo būdus?Dirgela 12:51, 8 Vas 2005 (UTC)

Na jo... Tiesiog, su tuo prancūzišku būdu susijusi pati absento vartojimo istorija :-/ Jau rašydamas pagalvojau apie tą pasikartojimą, ale kaip tais nesinori gabaliuko įdomios istorijos (apie arabų arbatą) išmest. O vartojimo būdo išmesti irgi nesinori :) Beje, ne i tema: LT (VLN) pernai metų gale Maximose pasirodė kažkokis absentas, kurį labai greitai visi išpirko. Vakar radau to absento Kalvarijų Medijoje. Buteliuką nusipirkau, ale dar neparagavau. Nežinau, kiek jis tikras - paragausiu - galesiu papildyti straipsniuka :-) O LV tai absento būna gana įvairių rūšių, sako netgi neeuropinių normų (>10ppm tujono) yra, nors savo akimis mačiau tik shvelnuchius "Hills" ir "Absente". --Tractor 13:04, 8 Vas 2005 (UTC)

Angliškas ir prancūziškas straipsniai teigia, kad tai, ką čekai pardavinėja kaip "absentą", nėra absentas, o tiesiog žalios spalvos likeris, ir kad Čekijoje tas gėrimas pradėtas masiškai gaminti nuo 1990 metų. Tuo tarpu lietuviškasis straipsnis čekiškus "absentus" tituluoja "vienais žinomiausių, geriausių". Ką darome? Nevidonas 16:05, 2007 Kovo 28 (EEST)

pataisiau dalį apie 'prancūzišką" absento gėrimo būdą - nes tai kas buvo parašyta, buvo tikra nesamonė (prancūzai absento nedegina) Nevidonas 16:29, 2007 Kovo 28 (EEST)

Beje, nerandu štai šio teiginio šaltinių: "Pats gėrimo būdas pasikeitė ir tapo ritualu: į taurelę įpildavo šiek tiek absento, ant jos padėdavo šakutę su gabalėliu cukraus, ant pastarojo užlašindavo dar truputį absento ir jį padegdavo, pradėjus cukrui lydytis, užpildavo vandens." Iš kur tai?