Aptarimas:Žinduoliai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

„Žinduoliai yra gyvavedžiai ir jauniklius žindo pienu“ - nesuprantu kodėl, dalis sakinio buvo pašalinta, kadangi žinduoliai tikrai yra gyvavedžiai - gyvai atveda palikuonis. --Atlantas 10:07, 2007 Liepos 6 (EEST)

O jei ir nevisi, tai galima skliaustuose nurodyti išskirtinius atvejus, tačiau netrinti teisingo sakinio. --Atlantas 10:09, 2007 Liepos 6 (EEST)

Dalis žinduolių gyvavedžiai, dalis deda kiaušinius (kloakiniai). Todėl sakinys, teigiantis, kad žinduoliai yra gyvavedžiai nėra teisingas. Mano nuomone tiksliausia būtų taip: dauguma šiuolaikinių žinduolių yra gyvavedžiai, maža dalis – deda kiaušinius. Geriausiai padaryta, mano nuomone, angliškoje vikipedijoje, ten šitai paminėta apskritai tik prie dauginimo ir suformuluota taip: dauguma yra gyvavedžiai, tačiau dalis deda kiaušinius. --Nomad 16:42, 2007 Liepos 6 (EEST) p.s. jei gali, ateityje dėl tokių smulkių keitimų parašyk į mano aptarimus, nes straipsnių aptarimus ne visada seku, dabar atsitiktinai pastebėjau. --Nomad 16:44, 2007 Liepos 6 (EEST)

Dėl skydelio Abejotinas žr. Aptarimas:Sterbliniai --Nomad 17:07, 2007 Liepos 6 (EEST)

Nesu sistematikos specialistas, todėl šiame skyrelyje dar gali būti likę ankstesnių klaidų arba galbūt pats kažką klaidingo įrašiau. Tačiau ištaisiau neteisingą sterblinių įvardijimą kaip būrys, surašiau dvi infraklases ir išvardijau šiuo metu neišnykusių sterblinių būrius. Taip pat pridėjau apie kontraversiją tarp metatheria ir marsupialia. --Nomad 20:17, 2007 Liepos 6 (EEST)