Aptarimas:Švinas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Aš patarčiau padaryti atskirą straipsnį apie švino nuodingumą. H Padleckas 07:03, 16 Gru 2004 (UTC) Jei nieko prieš, aš planuoju padaryti atskirą straipsnį "Švino nuodingumas" už keleta dienų ir pervesti daug informacijos iš šito straipsnio. H Padleckas 07:56, 16 Gru 2004 (UTC)

Nemanau ar verta tiek tą straipsnį suskaidyti, yra ir kitų nuodingų junginių. Verčiau tegu būna viskas viename straipsnyje - tai patogiau ir nereikės blaškytis po nuorodas. Algirdas 08:12, 16 Gru 2004 (UTC)
Na, jeigu tokį straipsnį daryti, tai gal geriau įvardinti kaip nors tiksliau Švino poveikis sveikatai ar pan., nes "nuodingumas" labai neapibrėžta. Sutikčiau su Algirdu tik tuo atveju, jei Švinas būtų normalus straipsnis, o ne tik aprašymas kaip jis kenkia sveikatai. Jei būtų aprašytos jo fizikinės ir cheminės savybės aišku būtų visai logiška atskiru skyreliu ten pat rašyti ir apie jo poveikį sveikatai. Kitaip turėsim klaidinančius straipsnių pavadinimus. Dirgela 10:53, 16 Gru 2004 (UTC)

Aš dabar ruošiu lentelę atskiram cheminem elementam su savybem Smėlio dėžėi, naudojamas šviną kaip mano pirmas pavizdis. Aš pirma pajemiau tokią lentelę iš Anglų kalbos Wikipediją iš jos švino straipsnio. Anglų Wikipedija turi tokias lentelės praktiškai kiekvienam elementui. Galima bus pervesti tokias lentelės su savybem kiekvienam elementui į Lietvių Wikipediją. Veliau, kada švino straipsnis bus papildytas, tada planuoju skyrti į Švinas ir Švino poveikis sveikatai. Prieš įvedant lentelę, aš palieku vieną straipsnį. H Padleckas 08:02, 17 Gru 2004 (UTC)

Būtų mano galva neblogai jei padarytum wikiprojektą "Cheminiai elementai". Ten būtų galima ir tvarkyti šabloninę lentelę, nes smėlio dėžė tai nėra patogiausias variantas. Vėliau šabloną būtų galima imti iš projekto puslpaio o ne kopijuoti vieną nuo kito - taip man atrodo patogiau. Dirgela 16:51, 17 Gru 2004 (UTC)

Nuodingieji elementai[redaguoti vikitekstą]

Kažkaip man atrodo tai nerimtas argumentas: "visi cheminiai elementai gali buti nuodingi priklauso tik nuo kiekio ir aplinkybiu". Visgi chemijoj yra skirtomi elementai į nuodingus ir ne, ir paprastai kalbama apie normalias sąlygas, o ne apie kažkokias specialiai sudarytas sąlygas. Todėl nesutikčiau su tokios kategorijos pašalinimu. Bet reikėtų turbūt ir kitų nuomonės. --Vezhlys 23:13, 2007 Kovo 22 (EET)

Yra nuodingos medžiagos, toksiški metalai, bet ar tikrai yra nuodingi ir nenuodingi elementai, tuo labiau, kad nuodingi būna paprastai junginiai, o ne elementai?--Dirgela 22:34, 2007 Kovo 23 (EET)