Aptarimas:Šveicarijos istorija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Straipsnis Šveicarijos istorija buvo pasiūlytas tapti pavyzdiniu, tačiau Vikipedijos naudotojai, balsavimu (kuriame taip pat galite rasti išvardytus straipsnio trūkumus), nusprendė, kad jis dar neatitinka Pavyzdinio straipsnio reikalavimų.


Gal kas galėtų atkasti lietuviškai išleistus Julijaus Cezario "Galų karo užrašus"? Neatsimenu kai kurių keltų genčių pavadinimų rašymo lietuviškai tradicijos - surašiau daugiau iš intuicijos. Dirgela 19:46, 9 Spa 2004 (UTC)

Straipsnį dar reiktų stipriai vikizuoti: ne tik papildyti iliustracijas, bet ir sutvarkyti nuorodas į kitus wiki straipsnius (tiek esamus, tiek būsimus). Kai kurios nuorodos kartojasi kartojasi (kaip Šv. Romos imperijos) kitos dedamos ne ant pirmą kartą teikste paminėto žodžio (kaip Ciūrichas ar ta pati ŠRI). Taip pat reiktų sutvarkyti vietovardžių ir asmenvardžių rašybą, nes trūksta nuoseklumo. Vienur pateikiamas sulietuvintas variantas, kitur orginalus (pvz Cugas vs Zugas), dar kitur abu variantai. Nepaisant išsamumo straipsnis neatskleidžia visos temos. Čia pateikta iš esmės tik politinė Šveicarijos istorija, o juk yra dar ir kultūra, visuomenės santvarka ir pan. Uzlaisva marsa 11:16, 6 Gruodžio 2005 (EET)

Jei taip pat plačiai atskleisti kultūrinę istoriją bei susijusius dalykus straipsnis būtų pernelyg griozdiškas, tuomet būtų prasminga skaidyti jį į atskirus "Politinė Šveicarijos istorija" ir pan.Dirgela 18:09, 6 Gruodžio 2005 (EET)

Čia tavo teisybė. Reiktų skaidyti. Aš pats esu šaltininkas skaidyti pagal laikotarpius. Taip geriau atsiskleidžia visuma, kas, mano galva svarbiausia. Bet čia jau prioritetų reikalas. Uzlaisva marsa 19:18, 6 Gruodžio 2005 (EET)

Gal nereikia tu visu "geneziu"? Visai ten tiko ir istorija. (Šveicarijos genezė siejama dar su Julijaus Cezario laikais aprašytais Galų karais: Oom taisymas) Uzlaisva marsa 18:06, 26 Sausio 2006 (EET)