Apsėstieji

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Apsėstieji

PavadinimasDiabolique
Kilmės šalis JAV
RežisieriusJeremiah S. Chechik
Scenaristas (-ai)Henry–Georges Clouzot
VaidinaSharon Stone
Isabelle Adjani
Metai1996
Žanraskriminalinė drama
Trukmė107 min.
Kalbaanglų
IMDb įrašas

Apsėstieji (angl. Diabolique) – 1996 m. JAV sukurtas kriminalinis filmas, kuriame pagrindinius vaidmenis atliko Sharon Stone ir Isabelle Adjani. Juosta yra 1955 m. to paties pavadinimo prancūzų filmo perdirbinys.

Interneto svetainė „Rotten Tomatoes“ filmą įvertino vos 12 % teigiamų atsiliepimų, o Sharon Stone buvo nominuota Auksinei avietei kaip blogiausia nauja žvaigždė (kartu su vaidmeniu filme „Paskutinis šokis“).

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Veiksmas vyksta privačioje berniukų mokykloje, kurios šeimininkė ir mokytoja Mija Baran – uždara ir bejėgė moteris, visiškai valdoma savo despoto vyro ir mokyklos direktoriaus Gajaus. Neapsikentusi žmona kartu su jo meiluže bei savo kolege Nikole nutaria atsikratyti Gajumi: nuviliojusios į namus kitame mieste jį nugirdo ir paskandina vonioje, tada kūną pargabena atgal ir įmeta į apleistą baseiną mokyklos kieme.

Po keleto dienų, radusios pretekstą, jos liepia išleisti iš baseino vandenį, tačiau kūno jame neberanda. Moterys puola į paniką ir tuo sukelia buvusios policininkės, dabar dirbančios privačia detektyve, Širlės Vogel įtarimą, kuri ima aiškintis dingusio mokyklos direktoriaus atvejį.