Antspenis (papuošalas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Išpiešta (angl. body art) krūtis su antspeniu

Antspenis (angl. nipple shield 'spenelio skydas') – kūno papuošalas, tvirtinamas ant įvėrinio (hanteliuko ar panašaus), įverto į krūties spenelį ir visiškai ar iš dalies dengiantis areolę. Antspenis paprastai iš visų pusių supa spenelį.[1] Antspeniai gali būti tvirtinami ir ne įvėriniu, bet siurbtuku, klijais ar kitomis priemonėmis. Paprastai antspeniu siekiama pakelti spenelį, jį paryškinti ir papuošti spenelį ar visą krūtį.

Kartais antspeniai, ypač breast petal ('krūties vainiklapis') tipo, uždedami tam, kad užglotnintų krūties paviršiaus ir spenelio ribą, kad spenelis po rūbu būtų mažiau matomas. Tokie antspeniai, kuriems labiau tinka pavadinimas angl. pasty, labiau priskirtini ne papuošalams, o rūbų aksesuarams.

Spenelių papuošalai, tarp kurių – ir antspeniai

Antspenis buvo skandalingai rodomas JAV ir pasaulio televizijoje kaip „Džanetos Džekson aprangos sutrikimas“ (angl. Janet Jackson's wardrobe malfunction) JAV futbolo turnyro Super Bowl XXXVIII šou renginyje.[2]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „Body Modification Glossary Project“. the Moderators of the Piercings.Net Forums. Crazy Chameleon Body Piercing. Nuoroda tikrinta 2011-08-15.
  2. „Excuses provide no cover“. Cox News Service. Chicago Tribune. 2004-02-03. Nuoroda tikrinta 2011-08-15.