Andinis vilkas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Andinis vilkas (angl. Andean Wolf), kitaip dar Hagenbeko vilkas (angl. Hagenbeck's Wolf) – tariamai Anduose gyvenantis vilko išvaizdos šuninis žinduolis, kurio egzistavimas nėra įrodytas.

Kailis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1927 m. Lorencas Hagenbekas (Lorenz Hagenbeck) Buenos Airėse pas prekeivį kailiais nupirko kailį, kurį prekeivis apibūdino kaip laukinio šuns iš Andų kailį.

1940 m. dr. Ingo Krumbiegel Vokietijoje ištyrinėjo kailį ir padarė išvadą, kad jis priklauso naujai, iki šiol neaprašytai rūšiai. XX a. 7-tą dešimtmetį kiti tyrėjai nustatė, kad tai šuns, galbūt aviganio, kailis. 2000 m. Miuncheno zoologijos muziejuje norėta atlikti likusios kailio dalies DNR analizę, tačiau ji nepavyko, nes pasirodė, kad kailis užterštas žmogaus, šuns, vilko ir kiaulės DNR, o be to - chemiškai apdorotas. (Eberhart, 2002).

Kaukolė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1947 m. Krumiegelis siejo kailį su kaukole, kurią jis buvo aptikęs 10 m. anksčiau. Jis skelbė, kad kaukolė buvo 31 cm ilgio ir buvo visaėdžio šuninio žinduolio, gerokai didesnio už karčiuotąjį vilką, nes karčiuotojo vilko kaukolės būna mažesnės, apie 24 cm ilgio. Jis paskelbė straipsnį, kuriame aprašė šį žinduolį ir pasiūlė rūšinį pavadinimą Dasycyon hagenbecki. Kaukolė, aiškinama, dingo 1945 m. (Antrasis pasaulinis karas), tad niekas kitas jos aprašyti negalėjo.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Heuvelmans, Bernard. "On the Track of Unknown Animals". Farrar Straus & Giroux, January 1965. ISBN 0-8090-7451-6.
  • Shuker, Karl. "The New Zoo: New and Rediscovered Animals of the Twentieth Century". House of Stratus, 2002. ISBN 1-84232-561-2
  • A review of canid classification. American Museum novitates ; no. 2646
  • Eberhart, George M. Mysterious Creatures: A Guide to Cryptozoology. 2 vols. Santa Barbara, California: ABC-CLIO, 2002.