Anakonda (filmas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Anakonda

PavadinimasAnaconda
Kilmės šalisJAV, Brazilija, Peru
Prodiuseris (-iai)Andy Fickman
Verna Harrah
Carole Little
VaidinaJennifer Lopez
Ice Cube
Metai1997
ŽanrasSiaubo trileris
Trukmė89 min.
Kalbaanglų
IMDb įrašas

Anakonda (angl. Anaconda) – 1997 m. siaubo trileris, pasakojantis apie milžiniškas anakondas Amazonijoje. Vėliau sukurti tos serijos filmai Anakonda 2: kruvinosios orchidėjos beieškant (2004 m.), Anakonda 3: palikuonis (2008 m.), bei Anakonda 4: kraujo pėdsakai (2009 m.)

Aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

(aktorius-personažas)

Kritika[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Filmas kritikuojamas dėl klaidingų faktų apie anakondas skleidimo. Šios gyvatės nors didelės, bet lėtos (ypač sausumoje), prarijusios auką ilgai nemedžioja. Filme jos pateikiamos kaip milžiniškos (40 m), labai greitos ir užkietėjusios žudikės, rijančios vieną auką po kitos.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Terri Flores vadovaujama ekspedicija laivu leidžiasi į Amazonės džiungles kurti dokumentinio filmo apie dingusią indėnų širišamų gentį. Per audrą į jų laivą prašydamas pagalbos patenka Polas Saronė – brakonierius, medžiojantis gyvates. Jam patekus į laivą, čia įsivyrauja įtampa. Vieną po kito nelaimės ištinka ekspedicijos dalyvius. Galiausiai Saronė užvaldo laivą ir plaukia tik jam žinomais keliais gaudyti milžiniškos anakondos. Like gyvi Terri, Danny ir Styvenas kovoja ne tik prieš Saronę, bet ir prieš milžinišką gyvatę – žmogėdrą.