Agresija (filmas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Agresija

PavadinimasL' Aggression
Kilmės šalis Prancūzija
Italija
RežisieriusGérard Pirès
Scenaristas (-ai)Jean-Patrick Manchette
Gérard Pirès
VaidinaJean-Louis Trintignant
Catherine Deneuve
Metai1975
Žanraskriminalinis
Trukmė101 min.
Kalbaprancūzų
IMDb įrašas

Agresija (pranc. L'Aggression) – 1975 m. prancūzų ir italų bendros kūrybos kriminalinis filmas pagal John Buell romaną „The Shrewsdale Exit“.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Polas su žmona ir dukterimi vyko automobiliu į Šveicariją. Pakeliui degalinėje jis apsižodžiavo su keletu motociklininku, nedviprasmiškai atsiliepusių apie jo žmoną, ir šie ėmė vytis mašiną. Sukėlę avarinę situaciją jie sustabdė Polį ir visą šeimą sumušė.

Atgavęs sąmonę, Polis pamato, kad žmona išprievartauta ir su dukterimi nužudyta. Jis kreipiasi į policiją, tačiau kadangi motociklininkai buvo su šalmais, kaltininkus rasti beveik nėra vilties. Polis bando atsigauti žmonos sesers Saros draugijoje, tačiau jo niekaip neapleidžia mintis apie kerštą. Gavęs duomenų apie miestelyje esančius baikerius, Polis nusiperka šautuvą, norėdamas įvykdyti savo paties teisingumą. Sara, nepritardama tokiam planui, nori perspėti policiją, tačiau netikėtai atskleidžia, kad po užpuolimo motociklininkai paliko Polio žmoną ir dukterį gyvas, tačiau šios, ieškodamos pagalbos, sustabdė mašiną, kuria važiavo seksualinių problemų kankinamas baro savininkas Andre, po nelaimės tapęs naujuoju Polio ir Saros draugu…