Absoliutus blogis: pomirtinis gyvenimas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Absoliutus blogis 4)
Absoliutus blogis: pomirtinis gyvenimas

PavadinimasResident Evil:Afterlife
Kilmės šalisJungtinių Amerikos Valstijų vėliava Jungtinės Amerikos Valstijos
RežisieriusPaul W. S. Anderson
Prodiuseris (-iai)Paul W. S. Anderson
Jeremy Bolt
Robert Kulzer
Bernd Eichinger
Don Carmody
Samuel Hadida
Scenaristas (-ai)Paul W. S. Anderson
Shinji Mikami
VaidinaMilla Jovovich
Ali Larter
Wentworth Miller
Shawn Roberts
Spencer Locke
Metai2010
KalbaAnglų k.
PlatintojasScreen Gems
IMDb įrašas

Absoliutus blogis: pomirtinis gyvenimas (arba Absoliutus blogis 4) – 3-D mokslinės fantastikos siaubo filmas, 4-oji filmų serijos „Absoliutus blogis“ dalis, paremta kompiuterinių žaidimų „Resident Evil“ serijos motyvais. Filmo režisierius yra Paul W. S. Anderson, pagrindinius vaidmenis atliko: Milla Jovovich, Ali Larter, Wentworth Miller, Shawn Roberts, Spencer Locke. „Absoliutus blogis 4“ yra pirmas 3-D filmas iš visų „Absoliutaus blogio“ serijos filmų.

Filmas buvo komerciškai sėkmingas: jo biudžetas siekė 60 mln. JAV dolerių, o pasaulyje jis surinko per 296 mln. JAV dolerių pajamų. Filmas Lietuvos kino teatruose pasirodė 2010 m. rugsėjo 10 d.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Filme pasakojama istorija praėjus 5 metams po įvykių filme „Absoliutus blogis: išnykimas“. Užkrėsta virusu T ir mutavusi filmo pagrindinė herojė Alisa (akt. Milla Jovovich) siekia atkeršyti piktavališkajai „Umbrella“ korporacijai ir padėti išsigelbėjusiems žmonėms.

Alisa pasižymi supergaliomis: neįprastu vikrumu ir jėga, sugeba psichokinetinėmis jėgomis valdyti aplinką, bei palaikyti ryšį su savo klonėmis, kurias surado „Umbrella“ mokslinių tyrimų bazėje iš ankstesnio filmo „Absoliutus blogis: išnykimas“. Elis, kartu su klonėmis, įsiveržia į „Umbrella“ požeminę bazę Tokijo mieste. Elis medžioja pagrindinį piktavalį, „Umbrella“ vadovą Albertą Veskerį. Šis pabėga sraigtasparniu ir susprogdina bazę nuotoliniu būdu atominiu užtaisu, kartu su visomis Alisos klonėmis. Tačiau jis numano, kad sraigtasparnyje gali būti pasislėpusi tikroji Alisa. Iš tikro taip ir yra, prisiartinus Alisai, Albertas Veskeris suleidžia jai į kaklą viruso T antivirusą. Elis praranda savo supergalias, tačiau nuo pražūties ją išgelbėja nevaldomo sraigtasparnio sudūžimas kalno papėdėje.

Po šių ivykių Alisa skrenda lėktuvu į Aliaską, mistinę vietovę Arkadiją, kur turėtų būti susirinkę išsigelbėję nuo viruso T žmonės. Tačiau vietoje ji randa tik apleistų lėktuvų parką, kuriame ją užpuola Kler Redfild, pažįstama iš ankstesnio filmo „Absoliutus blogis: išnykimas“. Kler neprisimena nieko, o jai ant krūtinės yra elektroninis mechanizmas, kuris valdo jos veiksmus. Alisa nugali Kler ir nuima valdomąjį mechanizmą.

Supratusi, kad Arkadijoje nėra daugiau išsigelbėjusių žmonių, Alisa, kartu su Kler, lėktuvu keliauja po Šiaurės Amerikos vakarinę pakrantę, tačiau nenujaučia, kad „Umbrella“ palydovas ją jau seka. Los Andžele Alisa pastebi pastatą, kurį apsupę viruso T valdomi zombiai. Ant pastato stogo yra išsigelbėjusių žmonių. Alisa su Kler nusileidžia ant pastato, kuriame randa būrį tarpusavyje nesutariančių ir pasimetusių veikėjų. Jie taip pat nori išvykti į Arkadiją, kurioje esą yra saugu ir nėra zombių. Alisai paaiškėja, kad mistine Arkadija šiuo atveju yra ne vietovė Aliaskoje, o netoli Los Andželo plūduriuojantis, iš pažiūros, tuščias laivas. Iš laivo atskriejo radijo žinutės ir žmonės pastate tikėjo, kad Alisa ir yra pagalba iš laivo. Zombiai supa pastatą ir į jį braunasi, herojams lieka vis mažiau laiko. Vienintelė išeitis – pasiekti mistinį laivą ir išsiaiškinti, kas iš tikro vyksta …

Neoficialios, praplėstos filmo versijos pabaigos kadruose galima matyti vieną „Absoliutus blogis“ serijos herojių Džil Valentain. Manoma, kad šie kadrai yra filmo „Absoliutus blogis 5“ preliudija.

Aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Milla Jovovich – Alisa
  • Ali Larter – Kler Redfild
  • Wentworth Miller – Krisas Redfildas
  • Kim Coates – Benetas
  • Kacey Barnfield – Krystal
  • Shawn Roberts – Albertas Veskeris
  • Spencer Locke – K. Martas

ir kt.

Taip pat skaitykite[redaguoti | redaguoti vikitekstą]