Absoliutus blogis: atpildas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Absoliutus blogis 5

PavadinimasResident Evil: Retribution
Kilmės šalisKanados vėliava Kanada
Vokietijos vėliava Vokietija
RežisieriusPaul W. S. Anderson
Prodiuseris (-iai)Paul W. S. Anderson
Jeremy Bolt
Don Carmody
Samuel Hadida
Robert Kulzer
Scenaristas (-ai)Paul W. S. Anderson
VaidinaMilla Jovovich
Michelle Rodriguez
Sienna Guillory
Johann Urb ir kiti.
Metai2012
Trukmė95 min
KalbaAnglų k.
PlatintojasScreen Gems
Biudžetas65 mln. JAV dol.
IMDb įrašas

Absoliutus blogis: atpildas (kitaip Absoliutus blogis 5, angl. Resident Evil: Retribution) – 3-D mokslinės fantastikos siaubo veiksmo filmas, kurio režisierius yra Paul W. S. Anderson. Tai penktasis filmas iš „Absoliutaus blogio“ serijų ir trečias filmas, kurį režisavo Andersonas. Filmas yra sukurtas kompiuterinio žaidimo „Resident Evil“ serijos motyvais. Pagrindinį vaidmenį, kaip ir prieš tai buvusiuose serijos filmuose, atliko Milla Jovovich.

Apie filmą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Filmavimas vyko nuo 2011 m. spalio iki gruodžio. Filmo pasaulinė premjera įvyko 2012 m. rugsėjo 3 d. Tokijuje. Filmas buvo komerciškai sėkmingas: jo biudžetas siekė apie 65 mln. JAV dolerių, o pasaulio kino teatruose jis surinko virš 221 mln. JAV dolerių pajamų.

Filme pasakojami tolimesni buvusios „Umbrella“ korporacijos apsaugos skyriaus vadovės Alisos nuotykiai ir kova su piktavališkąją korporacija. Veiksmas vyksta tolimojoje ateityje, kurioje pasaulyje dominuoja T viruso užkrėsti zombiai. Tikrų žmonių likę maža, o korporacijos „Umbrella“ kontrolę perėmė dirbtinis intelektas Raudonoji Karalienė, kuri toliau vykdo pragaištingus tyrimus su žmonėmis, išbandydama naujus neregėtus virusus ir parazitinius organizmus.

Filmas prasideda ten, kur baigėsi „Absoliutus blogis: pomirtinis gyvenimas“ veiksmas. „Arkadijos“ laivą, kuriame Alisa išgelbėjo grupę žmonių iš Alberto Veskerio gniaužtų, užpuola speciali korporacijos „Umbrella“ pajėgų grupė, kuriai vadovauja korporacijos kontroliuojama Džil Valentain (iš „Absoliutus blogis: apokalipsė“). Alisa yra pagrobiama ir nugabenama į specialią povandeninę „Umbrella“ tyrimų bazę. Netikėtai ji sulaukia pagalbos: buvęs jos priešas Albertas Veskeris siunčia specialią pagalbos grupę, vadovaujamą Leono S. Kenedžio.

Filmų serijoje pirmąkart pasirodo „Resident Evil“ žaidimų herojai Leonas S. Kenedis ir Ada Vong. Šių herojų prototipai (išvaizda, apranga) paimti iš žaidimo „Resident Evil 4“. Asociacijas su žaidimu stiprina parazitinio organizmo Las plagas pasirodymas siužete (dar vienas „Resident Evil 4“ elementas).

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Veiksmas vyksta po „Absoliutus blogis: pomirtinis gyvenimas“ įvykių. Alisa ir išgelbėti laive „Arkadija“ žmonės užpuolami korporacijos „Umbrella“ specialios kovinės grupės, kuriai vadovauja Džil Valentain (padėjusi Alisai filme „Absoliutus blogis: apokalipsė“). Džil Valentain yra kontroliuojama specialaus įtaiso ant jos krutinės. Pagrobta Alisa atsibunda „Umbrella“ būstinėje. Perkraunant centrinį būstinės kompiuterį ir trumpam išsijungus apsaugos sistemoms, Alisa išsivaduoja. Bandydama išeiti iš pastato Alisa patenka į miestą, kuriame turi įveikti būrį zombių.

Persekiojama zombių Alisa skubiai grįžta į pastatą, kur susitinka Ada Vong, dar vieną buvusią „Umbrella“ darbuotoją ir buvusio jos vadovo, piktavališkojo Alberto Veskerio patikėtinę. Ada Vong paaiškina Alisai, kad tai ji išjungė saugumo sistemas ir esamą situaciją: esą Alisa atsidūrė buvusiojoje sovietinėje povandeninių laivų bazėje Kamčiatkoje. Ada Vong yra čia tam, kad jai padėtų ištrūkti, nes likusiems gyviems žmonėms reikalinga Alisos pagalba. Veiksmo metu paaiškėja, kad „Umbrella“ kontrolę perėmė dirbtinis intelektas Raudonoji Karalienė. Alisa ir Ada yra povandeninėje bandymų stotyje, kur imituojami Tokijo, Maskvos, Niujorko kvartalai ir kitos realios vietos. Masiškai klonuojami žmonės ir daromi bandymai su virusais. Buvęs korporacijos vadovas Albertas Veskeris siunčia pajėgų grupę, vadovaujamą Leono Skoto Kenedžio tam, kad padėtų Alisai grįžti į žemės paviršių, o šioji padėtų jam kovoti dėl likusių žmonių išgelbėjimo ...

Aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Milla Jovovich – Alisa
  • Michelle Rodriguez – Rein Okampo
  • Sienna Guillory – Džil Valentain
  • Johann Urb – Leonas Skotas Kenedis
  • Bingbing Li – Ada Vong
  • Shawn Roberts – Albertas Veskeris
  • Kevin Durand – Baris Burtonas
  • Oded Fehr – Karlosas Oliveira
  • Boris Kodjoe – Liuteris Vestas
  • Colin Salmon – Džeimsas „One“ Šeidas
  • Aryana Engineer – Beki
  • Mika Nakashima – J-Pop mergaitė

Taip pat skaitykite[redaguoti | redaguoti vikitekstą]