Žaidimai mobiliuosiuose įrenginiuose

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Žaidimai mobiliuosiuose įrenginiuosekompiuteriniai žaidimai, žaidžiami tokiuose mobiliuosiuose įrenginiuose kaip mobilusis ar išmanusis telefonas, delninis ar planšetinis kompiuteris, nešiojamasis garso grotuvas ir kiti. Į šių žaidimų kategoriją nepatenka delninių konsolių (pvz., Nintendo 3DS ar PlayStation Vita) žaidimai.

Pirmasis žaidimas, skirtas mobiliesiems įrenginiams, buvo 1994 m. „Hagenuk MT-2000“ konsolei sukurtas Tetris.[1]

Po trejų metų, 1997 m., „Nokia“ išleido labai sėkmingą ir populiarų žaidimą tam tikriems savo telefonams Snake.[2] Nuo to laiko šis žaidimas labai populiarėjo ir buvo įdiegtas į daugiau nei 350 milijonų mobiliųjų įrenginių visame pasaulyje.[3]

Kai kurie mobilieji žaidimai jau būna įdiegti perkant įrenginį, tačiau juos taip pat galima įsikelti su išorine laikmena, USB jungtimi arba atsisiųsti internetu.

Tokio tipo žaidimai dažniausiai būna paremti Java kalba.

Įprastai visi mobilieji žaidimai yra vieno žaidėjo režimo, tačiau pasitelkiant šiuolaikines technologijas kai kuriose platformose galimas ir kelių žaidėjų žaidimas. Tai padeda įgyvendinti infraraudonieji spinduliai, Bluetooth, GPRS, 3G, Wi-Fi, MMS ir panašios technologijos.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]