Šviesus prisilietimas (filmas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Šviesus prisilietimas

PavadinimasNi guang fei xiang / Touch of the Light
Kilmės šalisTaivanas
Honkongas
RežisieriusChang Jung-Chi
Prodiuseris (-iai)Jacky Pang Yee-Wah
Hong-Tat Cheung
Scenaristas (-ai)Li Nien-Hsiu
VaidinaSandrine Pinna
Lee Lieh
Huang Yu-Siang
Metai2012 09 21
Trukmė110 minučių
Kalbakinų mandarino
PlatintojasFortissimo Films
MontažasLi Nien-Hsiu
KinematografijaDylan Doyle
IMDb įrašas

Šviesus prisilietimas (angl. Touch of the Light, mandarinų k. Ni guang fei xiang) – 2012 m. Taivano filmas, kurį režisavo Chang Jung-Chi. Filmas pelnė tarptautinio Taipėjaus kino festivalio publikos simpatijų prizą ir tapo pelningiausiu Taivano filmu. Buvo rodomas Busano, Tokijo, Dubajaus kino festivaliuose, juo atidarytas tarptautinis Marakešo kino festivalis[1]. Filmas buvo išrinktas kaip kanditatas Oskarui iš Taivano geriausio filmo užsienio kalba nominacijai, tačiau nepateko į trumpajį sąrašą[2].

Filmas paremtas tikrais įvykiais, kuriuos patyrė aklas pianistas Huangas Yu-Siangas. Jis pats ir atliko pagrindinį vaidmenį[1].

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Huangas gimė aklas. Mama su savo begaline meilė padėjo sūnui tapti smalsiu ir talentingu berniuku. Huangas įstoja į universitetą mokytis pianino specialybės. Aklam vaikinui sunkiai sekasi paprasčiausia dalykuose. Čia jis sutinka nelaimingą merginą, kuri svajoja tapti profesionalia šokėja, bet vargingai gyvenanti šeima negali duoti pinigų šokių studijoms. Pamačiusi, kaip atkakliai savo tikslo siekia aklas pianistas, grakšti mergina irgi ryžtasi siekti svajonės, nepaisydama jokių kliūčių. O Huangas padedamas savo draugų studentų išdrįsta parodyti savo pianisto talentą žmonėms.

Vaidina[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]