Čarlstonas (filmas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Čarlstonas

PavadinimasCharleston
Kilmės šalis Italija
RežisieriusMarcelo Fondato
Scenaristas (-ai)Marcelo Fondato
Francesco Scardamaglia
VaidinaBud Spencer
Metai1977
Žanraskomedija
Trukmė93 min.
Kalbaitalų
IMDb įrašas

Čarlstonas (orig. Charleston) – 1977 m. italų sukurta komedija, kurioje pagrindinį vaidmenį atliko aktorius Badas Spenceris.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Bud Spencer – Čarlstonas
  • Herbert Lom – inspektorius Votkinsas
  • Jack La Cayenne – Džekas Votsonas / Kolumbas
  • Renzo Marignano – Morisas
  • James Coco – Džo Lo Monakas
  • Lucretia Love – sekretorė

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Amerikietis lobistas Monakas įsigijo laivą, kuriame įrengė kazino, tačiau žaidėjams nuolatos sekasi ir jis patiria didelius nuostolius. Kadangi laivo nepavyksta parduoti, Monakas jį apdraudžia, tikėdamasis šį kokiu nors būdu nuskandinti ir gauti išmoką, tačiau kapitonui vis nesiseka įgyvendinti šeimininko užmačių.

Tuo metu jo bičiulis advokatas Morisas pasiūlo planą: paskelbti, kad laivas parduodamas už 3 milijonus, o jis pats imsis ieškoti tokio paties laivo, už kurį ketina sumokėti 5 milijonus. Neabejotinai atsiras norinčių nupirkti laivą iš Monako už 3 milijonus ir parduoti jį Moriso klientui už 5 milijonus, tačiau jie, vos gavę 3 milijonus, tiesiog dings.

Netrukus atsiranda turtingas brazilas, valdantis savo kabaretą ir ketinantis pirkti laivą. Monakas su Morisu džiaugiasi radę auką, patys neįtardami, kad brazilu apsimeta garsus sukčius, visų vadinamas Čarlstonu.

Pirmoji sandėrio dalis įvyksta ir Monakas su Morisu džiaugiasi praturtėję 3 milijonais, tačiau netrukus iš laivo kapitono sužino, kad šiam pavyko nuskandinti laivą, vadinasi draudimo išmoką, kuri siekia 7 milijonus, gaus naujasis šeimininkas. Monakas ir Morisas skuba surinkti 5 milijonus, kad atpirktų laivą ir patys gautų draudimą, kol niekas dar nesužinojo apie nelaimę, neįtardami, kad visa tai iš tiesų suplanavo Čarlstonas.